Organisatie

Team Amsterdam

Directie

Martijn van Beek

Algemeen directeur

Ik studeerde bedrijfseconomie aan de VU in Amsterdam en werkte vervolgens ruim 15 jaar in diverse commerciële managementfuncties in de voedingsindustrie voor beursgenoteerde multinationals. Gedurende die tijd verschoof ...

Doorgaan met lezen

Barbara Kerstens

Programma directeur

In 2011 leerde ik Voeding Leeft kennen toen ik in het Kennemer Gasthuis werkte. Samen hebben we het Arts en Voeding Congres neergezet en hebben we het Eet ...

Doorgaan met lezen

Dirk Jaap Kooistra

Directeur zorgrelaties KDO

De afgelopen 15 jaar heb ik in diverse commerciële functies gewerkt voor farmaceutische organisaties. In 2016 was ik op vakantie in Frankrijk en las ik het boek 'Diabetes ...

Doorgaan met lezen

Adviseurs

Prof. dr. Hanno Pijl

Sr. Medical consultant

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds 2007 ben ik hoogleraar Diabetologie in het LUMC. Van 2008 tot 2016 was ik lid van de ...

Doorgaan met lezen

Willem Geerlings

Wetenschappelijk coordinator

Geerlings(1950) versterkt het topkader van Voeding Leeft vanaf 1 januari 2019. Willem Geerlings is voormalig internist, oud-voorzitter Nierstichting, nefroloog en multibestuurder. Hij was eerder bestuurder bij het Erasmus ...

Doorgaan met lezen

Arnold Moerkamp

Politiek bestuurlijk adviseur

Mijn carrière heeft altijd in dienst van het openbaar bestuur gestaan. Mijn drive heeft altijd gezeten in het leveren van bijdragen aan maatschappelijk relevante vraagstukken. Oorspronkelijk ben ik ...

Doorgaan met lezen

Projectleiders

Geeske Vos

Projectleider

Eind 2015 besloot ik mijn loopbaan om te gooien. Ik wilde me richten op mijn missie: Nederland een stukje gezonder maken. Op zoek naar een organisatie waar ik ...

Doorgaan met lezen

Emma Coles

Projectleider

Bij Voeding Leeft ben ik voedingsprogramma’s aan het ontwikkelen en een programma in Rotterdam aan het implementeren voor huisartsen, om patiënten te helpen meer groente en fruit te ...

Doorgaan met lezen

Marieleen Dekker – Enthoven

Projectleider

Binnen Voeding Leeft ben ik o.a. verantwoordelijk voor Kids Doen Mijn Eet Experiment. Een leuk en relevant programma voor basisscholen waarbij kinderen écht ervaren wat eten met ze ...

Doorgaan met lezen

Zorgrelaties

Annemarie den Hertog

Programmacoördinator KDO

Tijdens mijn Master Nutrition and Health in Wageningen liep ik stage bij Voeding Leeft. Het was heel inspirerend om bij een organisatie te werken die leefstijlgeneeskunde in de ...

Doorgaan met lezen

David Bakx

Coördinator zorgrelaties

Op de middelbare school ging mijn interesse al uit naar voeding en gezondheid en die is sindsdien alleen maar groter geworden. Daarom ben ik ook voeding & diëtetiek ...

Doorgaan met lezen

Programmacoördinatoren

Mirjam Blijleven

Programmacoördinator KDO

Tijdens mijn bachelor in gezondheidswetenschappen raakte ik gefascineerd naar de rol en effecten van voeding en leefstijl op ons lichaam en functioneren. Via een gastcollege van een internist ...

Doorgaan met lezen

Annemarie den Hertog

Programmacoördinator KDO

Tijdens mijn Master Nutrition and Health in Wageningen liep ik stage bij Voeding Leeft. Het was heel inspirerend om bij een organisatie te werken die leefstijlgeneeskunde in de ...

Doorgaan met lezen

Lotte Schaffer

Hoofd kwaliteit KDO

Altijd heb ik passie gehad voor voeding en fysiologie. Ik houd van lekker eten en vind het fascinerend wat onbewerkt eten bij chronische aandoeningen kan doen. Tijdens mijn ...

Doorgaan met lezen

Femke van der Aart

Programmacoördinator KDO

Mijn naam is Femke van der Aart. Sinds jongs af aan heb ik al een passie voor lekker eten, drinken en gastvrijheid. Daarom was de Hogere Hotelschool voor ...

Doorgaan met lezen

Denise van Wolferen

Programma coördinator

Drie jaar geleden ben ik als stagiair Voeding en Diëtetiek begonnen bij Voeding Leeft. Het Keer Diabetes2 Om programma zat toen nog in de pilotfase, maar heeft mijn ...

Doorgaan met lezen

Maud Verburgh

Programmacoördinator KDO

Lekker eten is mijn hobby en altijd al een belangrijk deel van mijn leven geweest, vandaar ook dat de opleiding aan de Hotel Management School in Maastricht op ...

Doorgaan met lezen

Madieke Michels

Programmacoördinator KDO

Ik heb Gezondheid en Maatschappij in Wageningen gestudeerd en nadat in mijn eerste jaar de studentenkilo’s eraan vlogen heb ik na een verandering in mijn leefstijl gemerkt wat ...

Doorgaan met lezen

Medisch team

Anne-Marie Ernst

Hoofd voeding

Ik ben voedingsdeskundige bij Voeding Leeft. Ik vind het leuk om de laatste wetenschappelijke inzichten te onderzoeken en van daaruit een praktische vertaalslag te maken. Wat is er ...

Doorgaan met lezen

Nynke van der Zijl

Hoofd medisch team KDO

Na mijn artsenopleiding heb ik promotieonderzoek gedaan naar het effect van een bloeddruk medicijn op de suikerstofwisseling aan het diabetescentrum van het VUmc. Vervolgens heb ik de huisartsopleiding ...

Doorgaan met lezen

Nicole de Groot

Verpleegkundige Medisch Team

In ’t Groene Hart ben ik werkzaam als praktijkverpleegkundige. Mensen met Diabetes type 2 boeien mij enorm. De ziekte is veranderd van ‘ouderdomssuiker’ naar eigenlijk de Diabetes type ...

Doorgaan met lezen

Pim van den Dungen

Huisarts medisch team KDO

Doorgaan met lezen

Minke den Hollander

Verpleegkundige Medisch Team

Nieuwsgierig las ik in 2016 een artikel over een pilot van Voeding Leeft.  Het effect van leefstijl op het omkeren bij Diabetes wekte mijn aandacht. Op dat moment ...

Doorgaan met lezen

Nathalie Wilmsen

Assistent onderzoek

Het effect van voeding en leefstijl interesseert en fascineert mij al een hele tijd. Op de middelbare school was ik de vreemde eend in de bijt die met ...

Doorgaan met lezen

Francis Bruijns

POH Medisch team KDO

Sinds 2004 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner in West-Brabant.  Mijn interesse is altijd uitgegaan naar voeding en de invloed ervan op lichaam en geest. Naast mijn opleiding heb ik ...

Doorgaan met lezen

Administratie

Marjon van Vliet

Officemanager en HR

Ooit wilde ik graag de opleiding “Voeding en Diëtetiek” volgen. Mijn pad liep echter anders en ik kwam in het bankwezen te werken, waarvan de laatste 15 jaar ...

Doorgaan met lezen

Sylvia Corzilius

Administratief ondersteuner KDO

Doorgaan met lezen

Olivier Willems

Financieel controller

Ik heb een diverse achtergrond wat betreft werkervaring. Vanuit een aantal commerciële functies ben ik vijf jaar geleden, bij mijn toenmalige werkgever, overgestapt naar een financiële functie, als business ...

Doorgaan met lezen

Bestuur

Martijn van Beek

Algemeen directeur

Ik studeerde bedrijfseconomie aan de VU in Amsterdam en werkte vervolgens ruim 15 jaar in diverse commerciële managementfuncties in de voedingsindustrie voor beursgenoteerde multinationals. Gedurende die tijd verschoof ...

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Marianne de Visser

Neuroloog AMC, bestuurder

Mijn naam is Marianne en afgelopen jaar heb ik afscheid genomen als bijzonder hoogleraar en neuroloog aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Sinds 1982 ben ik werkzaam ...

Doorgaan met lezen

Brian Esselaar

Onafhankelijk toezichthouder & bestuurder

Opgeleid tot jurist en als bedrijfskundige ben ik al snel in de advies- en interimwereld terecht gekomen. Ik heb gewerkt bij diverse adviesbureaus, waaronder bij Boer & Croon ...

Doorgaan met lezen

Karolien van den Brekel – Dijkstra

Mijn naam is Karolien van den Brekel-Dijkstra en ik ben werkzaam als huisarts in Leidsche Rijn, Utrecht, met aandachtsgebied preventie en Positieve Gezondheid. In mijn werk neem ik ...

Doorgaan met lezen

Rob Baan

CEO, tuinder en eigenaar van Koppert Cress

Na de Hogere Landbouw School ben ik 22 jaar actief geweest in de export van groentezaden met de focus op product- en marketdevelopment. Hiervoor heb ik gewerkt in ...

Doorgaan met lezen

Deelnemersraad

Prof. Dr. Renger Witkamp

Hoogleraar voeding & farmacologie WUR; voorzitter Deelnemersraad

Mijn naam is Renger Witkamp en ik studeerde biologie en farmacie. Na eerst gewerkt te hebben bij de Universiteit Utrecht en daarna bij TNO, werd ik in 2006 ...

Doorgaan met lezen

Paul van der Velpen

Socioloog

Paul van der Velpen (socioloog) was jarenlang actief als adviseur en interimmanager in de non-profitsector. Inmiddels is hij meer dan 20 jaar actief in de publieke gezondheidszorg, eerst ...

Doorgaan met lezen

Ellen Willemsen

Apotheker

Als apotheker ging het bij mij na een jaar of tien wringen dat mensen nooit minder, maar op den duur altijd meer chronische medicatie moesten gebruiken, met alle ...

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Gerjan Navis

Internist-nefroloog UMCG

Sinds jaar en dag ben ik als nefroloog (1994) en hoogleraar experimentele nefrologie (2000) verbonden aan het UMCG. Ik ben daarnaast lid van de Gezondheidsraad, Voorzitter van de ...

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Liesbeth van Rossum

Internist-endocrinoloog Erasmus MC

Naast patiëntenzorg richt ik me met onderzoek op oorzaken en behandeling van obesitas en de rol van stresshormonen bij het ontwikkelen van stress-gerelateerde aandoeningen zoals obesitas, metabool syndroom, ...

Doorgaan met lezen

Hans Bousie

Advocaat

Van voeding krijg ik nooit genoeg en dat is meteen mijn makke. Ik ben een enorme liefhebber van eten, met name het diner heeft mijn voorkeur en bij ...

Doorgaan met lezen

Dr. Peter Voshol

Medisch fysioloog, mede oprichter Voeding Leeft

Mijn naam is Peter Voshol. Ik ben de man van Marieke en vader van Jasper (5 jaar) en Hannah (2 jaar). Mijn wetenschappelijke pad begint met medische microbiologie ...

Doorgaan met lezen

Richard Verheesen

Reumatoloog

Voeding kan deels worden benaderd vanuit een curatief perspectief. Het is echter de preventieve waarde van gezonde leefomstandigheden die mij intrigeert. Voeding maakt daar een essentieel onderdeel van ...

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Aletta Kraneveld

Farmacoloog, Universiteit Utrecht

Mijn naam is Aletta en samen met mijn team onderzoek ik wat de effecten zijn van darmbacteriën op het afweersysteem en hoe deze interactie verstoord is bij chronisch ...

Doorgaan met lezen

Dr. Peter Klosse

Eigenaar van hotel en restaurant De Echoput

Mijn naam is Peter Klosse. Ik ben eigenaar van hotel en restaurant De Echoput bij Apeldoorn. Daarnaast ben ik oprichter van de Academie voor Gastronomie en lector Gastronomie ...

Doorgaan met lezen

Irene van de Voort

Veehoudster en kaasmaker Remeker

Ik ben als boerin betrokken bij Voeding Leeft. In het dagelijks leven ben ik voorzitter van de Bond van Boerderij-zuivelbereiders en politicus (gemeenteraad Ede). Mijn expertise is VERS. ...

Doorgaan met lezen

Bas de Cock

KNO-arts, ziekenhuis Amstelland

Ik werk als KNO-arts in het ziekenhuis Amstelland waar ik naast het aandachtsgebied reconstructieve aangezichtschirurgie me nader heb gespecialiseerd in de integrale KNO zorg voor onder andere duizeligheid ...

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Leonard Hofstra

Cardioloog CCN en VUMC

cardioloog en hoogleraar Cardiologie, Academisch Ziekenhuis Maastricht

Doorgaan met lezen

Marjolein de Jong

Oncologisch chirurg en klinisch psycholoog

chirurg (aandachtsgebied borstkanker) en klinisch psycholoog

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Frits Muskiet

Pathofysiologie Rijksuniversiteit Groningen

pathofysiologie en klinische chemische analyse, Universitair Medisch Centrum Groningen

Doorgaan met lezen

Prof. dr. Jaap Seidell

Voeding en gezondheid VU Amsterdam

voeding en gezondheid VU Amsterdam, lid Gezondheidsraad en KNAW

Doorgaan met lezen

Eric Kramer

CEO GroupM Netherlands

Mijn naam is Eric Kramer en als CEO van GroupM Nederland overzie ik de mediabureaus van WPP in Nederland. De groep bestaat uit Maxus+Helder, MEC, MediaCom en Mindshare ...

Doorgaan met lezen

Prof. dr. B.J.M. Witteman

MDL-arts in ziekenhuis Gelderse Vallei

Ik studeerde geneeskunde in Leiden en vervolgde zijn opleiding tot MDL-arts in Nijmegen. Van 1988-1990 was hij staflid interne geneeskunde in het Academisch Ziekenhuis te Leiden. Van 1990-1995 ...

Doorgaan met lezen

Karine Hoenderdos

Diëtist en Journalist

Na mijn opleiding als diëtist heb ik gewerkt in de psychiatrie. Na een aanvullende communicatie-opleiding ben ik gaan schrijven, met voeding als specialisatie. Ik schreef de boeken ‘PuurGezond, ...

Doorgaan met lezen