Voeding en mentale gezondheid

Meld jouw school aan voor workshop voeding

Nieuw project van start

Voeding Leeft en UMC Utrecht starten een nieuw project rondom leefstijl bij mentale gezondheid bij jongvolwassenen. Dit doen zij naar aanleiding van een geldbedrag wat zij hebben gewonnen bij de VOORbeeld verkiezing. De relatie tussen het eetpatroon en mentale gezondheid staat centraal en de onderzoeksvraag is als volgt: Wat is de relatie tussen het huidige eetpatroon van de studenten en mentale klachten?

Voeding Leeft biedt 6 MBO, HBO en WO scholen in het kader van dit onderzoek kosteloos een workshop voeding aan. UMC Utrecht doet tijdens deze workshop metingen voor het onderzoek door middel van een digitale vragenlijst. Jouw school aanmelden? Mail naar nathalie@voedingleeft.nl.

voeding_leeft-359

Wat houdt de workshop in?

Wil jij jouw studenten kennis laten maken met het onderwerp gezonde voeding én een nuttige bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Grijp dan nu je kans om! We komen graag kosteloos bij jou langs. Benieuwd naar de inhoud van de workshop? We sommen het voor je op.

  • Live workshop op jouw school van ca. 1,5 uur

  • Thema voeding en mentale gezondheid staat centraal

  • Veel praktische tips om direct aan de slag te gaan

  • Ruimte voor interactie en spel

  • Alle vragen over voeding beantwoord

Projectleider Nathalie Wilmsen aan het woord

“Het winnen van de VOORbeeld verkiezing in 2022 heeft ertoe geleid dat we dit belangrijke project kunnen starten. Het is hoog nodig dat we aandacht gaan besteden aan het voedingspatroon bij depressie als je het mij vraagt! Daarnaast is het ook heel leerzaam om dit project vorm te geven, dit is nog niet veel gedaan. Hoe kunnen we dit het beste doen zodat het haalbaar en ook leuk is? Dit project vormt een mooie basis om op voort te borduren.”

nathalie

Partners

umc utrecht