Een voorbeeld voor verandering

De impact van leefstijl op mens en maatschappij

Wij werken aan een gezonde toekomst van de zorg en maatschappij

Voeding Leeft vergroot het bewustzijn over de impact van voeding en leefstijl. De kennis en ervaringen die we verzamelen door middel van onze programma's delen wij als voorbeeld en inspiratie.

Wij zijn als organisatie continue in beweging en experimenteren binnen en buiten bestaande kaders. Niet alleen brengen wij deelnemers in beweging, ook blijven wij zelf onderzoeken. 

Praktijkgericht onderzoek, wat we samen doen met onderzoekspartners, vormt de basis. Actie en onderzoek worden daarbij gecombineerd zodat we vandaag al iets kunnen doen. Want dat een gezonde leefstijl werkt weten we. Actie is nodig!

Voeding Leeft is een sociale onderneming met een maatschappelijk doel en zonder winstoogmerk. De pilots van Voeding Leeft worden gefinancierd door tijdelijke projectfinancieringen van fondsen. In latere stadia werken we aan vergoeding vanuit de verzekering, zodat iedereen die dit zou willen en in aanmerking komt ook de mogelijkheid heeft om mee te doen.

meisje-met-paprika

Hoofd

Wij maken onze leefstijlprogramma’s met de wetenschap als basis, in combinatie met een flinke dosis gezond verstand.

Hart

Voeding Leeft gelooft dat bewustwording bij enkelen, het begin van vooruitgang voor velen kan zijn. Voor wezenlijke verandering is draagvlak nodig.

Handen

Nieuwe inzichten maken wij eenvoudig en toepasbaar voor iedereen. Wij bieden anderen daarbij de middelen om het zelf te kunnen.

Ons team

In twaalf jaar tijd is een krachtig netwerk gevormd van verschillende rollen en expertise met diversiteit. Een netwerk dat het verschil maakt en systemen doorbreekt, bij mens en maatschappij. De mensen waarmee wij werken zijn gedreven en hebben het vermogen om buiten de lijntjes te kleuren. Zij zijn inspirerend, kunnen anderen tot verandering brengen en blijven zelf ook experimenteren. Leren, reflecteren en groeien staat bij elk van ons voorop.

team-pc