Emma Coles

Directeur data en zorgrelaties

Bij Voeding Leeft ben ik verantwoordelijk voor het analyseren van data van onze leefstijlprogramma’s, de programma kwaliteit, het online platform en de relatie met zorgverleners en verzekeraars. Naast Voeding Leeft ben ik partner en co-founder van Food Smart Advisors, een vrouwelijk consultancy bedrijf dat bedrijven helpt om meer gezond en duurzaam voedsel aan te bieden.

Ik heb zeven jaar in de voedselindustrie gezeten, bij Ahold Delhaize en Albert Heijn, waar ik verantwoordelijk was voor duurzaamheid en gezondheid. Daarvoor was ik directeur van de Health Insurance Fund, een stichting die lage-kosten verzekeringen door de privé sector in landen in Afrika regelden. Ik heb een MBA van IESE Business School.

Voeding betekent heel veel voor mij. Naast energie en nutriënten is voeding ook cultuur, verbinding en genieten. Ik denk dat we anders met eten om zouden moeten gaan in de voedingsindustrie en zorg. Voeding speelt een belangrijke rol bij de meest voorkomende chronische ziektes. Daarom zag ik meteen het belang van het werk van Voeding Leeft.

Een van mijn lievelingsgerechten is geroosterde groente, dat ik van mijn eerste Voeding Leeft Eet Experiment heb gekregen ;-). Heel makkelijk te maken; groenten, kruiden en olijfolie. Het kan gegeten worden met veel verschillende gerechten.

emma