Ervaar wat leefstijl met je doet

Omdat de kwaliteit van jouw leven de moeite waard is

vrouw-lachend-met-citroenen-voor-ogen-strand

Voeding Leeft

Voeding Leeft is specialist in het ontwikkelen en uitvoeren van leefstijlprogramma’s. Daarmee bieden we inspiratie en oplossingen voor de crisis in de gezondheidszorg.

In 12 jaar tijd hebben duizenden mensen deelgenomen aan de programma’s van Voeding Leeft en hebben daarmee hun gezondheid verbeterd en hun kwaliteit van leven verhoogd. Ook is er medicatie afgebouwd waar dat mogelijk was. Honderden zorgprofessionals zijn daarnaast door Voeding Leeft geïnspireerd dat leefstijl werkt. 

Voor ons is voeding veel meer dan eten. Ook slapen, bewegen en ontspannen voeden ons leven. En verder dan dat gaat voeding over alles wat je tot je neemt: van boeken, nieuws, vrienden tot gedachten en zingeving. Dat zelf ervaren staat bij ons voorop.

Uitgelicht

Onze missie is het vergroten van het bewustzijn over de impact van voeding en leefstijl. Als onderdeel van die missie schrijven we maandelijks blogs en artikelen die inhaken op actuele thema's in de gezondheidszorg en delen onze visie hierop. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van:

  • Leefstijlgeneeskunde en -preventie

  • Diabetes type 2 en prediabetes

  • Gezondheidszorg en (diabetes)medicatie

Daarnaast delen we ervaringen van onze deelnemers, nieuws vanuit de organisatie en onze visie op leefstijl.

Medicatie blog 2

De Voeding Leeft Boekenkast

Boeken. Wij houden ervan. In de afgelopen 12 jaar hebben we stapels gelezen. Vaak krijgen we dan ook de vraag: hebben jullie nog boekentips? Voor welk boek moet ik kiezen in de jungle van boeken over leefstijl? Wij verzamelden onze favorieten in de Voeding Leeft Boekenkast!

VL boekenkast (1000 x 1200 px) (1)

Het Voeding Leeft recepten e-book

Voeding is het startpunt van onze programma’s, in de breedste zin van het woord. Bijna dagelijks krijgen we vragen van deelnemers en niet-deelnemers: Hebben jullie nog lekkere recepten die passen binnen de uitgangspunten? Daar hebben we nu een antwoord op, want we hebben ons eerste digitale receptenboek ontwikkeld!

Dit receptenboek met 25 heerlijke recepten voor ontbijt, lunch en diner heb je altijd bij je op je tablet of telefoon. Wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte granola, shakshuka en gevulde Aziatische aubergine?

recepten-e-book-voorkant

Onze partners

TNO
Rijksoverheid
Arts & Leefstijl
Lifestyle 4 Health
MEC
Student en leefstijl