Lowie

"Direct na een gesprek met de praktijkondersteuner besloot ik in de wachtkamer mij aan te melden voor Keer Diabetes2 Om."

man-lachend-voor-struik-armen-over-elkaar

“Direct na een gesprek met de praktijkondersteuner besloot ik in de wachtkamer Voeding Leeft te bellen en mij aan te melden voor Keer Diabetes2 Om. Waarom? Mogelijk heeft ze gezegd dat ik het niet lang meer vol zou houden als ik op deze wijze doorleefde. Ik heb zes kleinkinderen. Ik wil hen op zien groeien.

Mijn hobby vissen heeft mij altijd uitkomst geboden. Op een dag merkte ik op dat ik om de haverklap moest plassen. Onhandig als je een vis aan de haak hebt. Ik ging naar de huisarts. “Meneer, uw glucose is 38, u heeft diabetes type 2”. Binnen een week lag ik in het ziekenhuis en spoot ik insuline. In 2018, ruim twintig jaar na diagnose, zat ik bij de praktijkondersteuner voor mijn jaarlijkse diabetescontrole. Ik woog 144 kilogram en gebruikte 200 eenheden insuline. Hoewel ik na vele mislukte diëten totaal was afgehaakt op het gebied van voeding, besloot ik na ons gesprek om direct in de wachtkamer Voeding Leeft te bellen en mij aan te melden voor Keer Diabetes2 Om. 14 dagen later kon ik beginnen. De knop was om. Binnen een half jaar hoefde ik geen insuline meer te spuiten. Binnen een jaar was ik 45 kilo lichter. De stok achter de deur was voor mij heel belangrijk. Ik wist waar ik terecht kon als ik een terugval zou krijgen. Het programma heeft mij ook veel rust gebracht. Voor mij is gezondheid dat je je goed voelt en om kunt gaan met fysieke en mentale gebreken. Daar ga ik met de volle 100% voor!”