Han

“Het meest waardevolle resultaat dat Keer Diabetes2 Om mij heeft opgeleverd, is dat wat ik weer een vitale echtgenoot, vader, opa en vriend kan en mag zijn.”

man-lachend-aan-tafel

“Ik was een drukbezet man, die 24 uur per dag met zijn werk bezig was, stijf stond van de koffie en chocomel en met flinke nek- en rugpijn door het leven ging. Ook had ik naast gewichtstoename last van moeheid, gevoelloze benen, niet-helende wondjes, suikercravings en verlies van libido. Door deelname aan Keer Diabetes2 Om heb ik de regie over mijn leven weer teruggekregen. Ik verloor gewicht, raakte vele centimeters buikomvang kwijt en kon stoppen met het spuiten en slikken van mijn diabetesmedicatie. Nu inspireer en motiveer ik anderen om ook hun eigen succesverhaal te regisseren.

Echter, achter de bekende Han die diabeet is, schuilt nog een heel ander leven. Een leven als psychiatrisch verpleegkundige, politieman en technisch rechercheur. Dat laatste betekent betrokkenheid bij inbraak, zelfdoding, moord, verkrachting, overvallen, brand, enzovoorts. Werk dat een onuitwisbare stempel op mijn ziel heeft gedrukt en de nodige schade heeft achtergelaten, ook in relatie tot de diabetes. Naast de aandacht voor voeding en beweging binnen het programma, is ook de aandacht voor ontspanning en zingeving fijn.

Het meest waardevolle resultaat dat Keer Diabetes2 Om mij heeft opgeleverd, is dat ik weer een vitale echtgenoot, vader, opa en vriend kan en mag zijn. Leven in zijn volheid is voor mij kunnen doen waar je blij van wordt en vele wensen hebben. Het eerste jaar na deelname was ik echt patiënt. De nieuwe levenswijze was nog geen automatisme. Alles stond in het teken van diabetes en beter worden. Nu ben ik niet meer ziek, maar een rijk gezegend man, die elke dag opstaat, in de spiegel kijkt en zegt: “Ha Han, we zijn er weer he!” Ik zou tegen eenieder die zich niet goed voelt willen zeggen: ga op zoek naar een doel in je leven, houd het doel voor ogen, heb jezelf lief ondanks al je falen, accepteer hulp en ga ervoor. Dan is het plots een stuk minder lastig om je levensstijl aan te passen."