Leefstijlprogramma na de behandeling van kanker (blaas-, darm-, en borstkanker)

Gratis, voor de eerste 250 mensen

Een succesvol afgeronde behandeling markeert het beginpunt van de rest van je leven én van verder herstel. De laatste jaren hebben studies aangetoond dat een gezonde leefstijl het herstel kan bevorderen en kan helpen bij het voorkomen van o.a. suikerziekte en hart- en vaatziekten. Ook zijn er aanwijzingen uit wetenschappelijk onderzoek dat het aanhouden van een gezonde leefstijl de kans dat de kanker terugkomt verlaagd.

Daarom hebben Beter Gezond (onderdeel van Radboudumc) en Voeding Leeft de handen ineen geslagen en een leefstijlprogramma ontwikkeld, speciaal voor mensen die hun behandeling voor kanker hebben afgerond. Het programma’ is voor de eerste 250 deelnemers gratis. De eerste groepen zijn al succesvol en enthousiast gestart in 2021. Op donderdag 20 januari start de nieuwe groep en daar kun jij deel van uitmaken als je de behandeling voor blaas-, darm-, of borstkanker hebt afgerond. Gratis! Hierbij geldt: VOL = VOL.

De 4 pijlers van het programma

1. Voeding: je gaat niet op dieet. Je gaat aan de slag met het maken van heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch en diner en leert hoe te koken volgens de uitgangspunten van het programma. Je leert hoe jij jouw favoriete recepten kunt ombouwen om het net zo lekker, maar wel een stuk gezonder te maken.

2. Beweging: je komt in beweging op jouw eigen manier en momenten. Een beweegexpert begeleidt je hierbij en samen werken jullie aan jouw gewenste doelen.

3. Ontspanning: je leert op een laagdrempelige manier meer te kunnen ontspannen middels goede tips en unieke oefeningen.

4. Slaap: je leert hoe je beter kunt slapen. We geven daarvoor inspirerende en originele tips.

SLAAPTIP: Een warm bad stimuleert de doorbloeding van het lichaam en daardoor kan je lichaam makkelijk zijn warmte afgeven en de lichaamstemperatuur laten dalen. Het lijkt tegenstrijdig, maar op deze manier verwijderen je vaten. Zo kan je lichaam sneller via de verwijderde vaten de warmte afgeven buiten je lichaam. Bovendien zorgt het voor ontspanning. Zeker in combinatie met een geurige badolie, bijvoorbeeld lavendel!

Heb je geen bad? Een voetenbad kan ook helpen, of een warme douche. 

Neem de komende week tenminste één keer een (voeten)bad om te ervaren of dit voor jou werkt.

Doe nú mee en schrijf je in

  1. Lees de informatiefolder goed door.
  2. Vul het online aanmeldformulier in.
  3. Vul het toestemmingsformulier in waarmee u akkoord gaat met deelname aan het onderzoek.
    Het toestemmingsformulier ontvangt u na uw aanmelding per mail en per post van Beter Gezond.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor mensen die de diagnose darm-, borst-, of blaaskanker na juni 2020 hebben gehad en die in principe klaar zijn met de behandeling. Zij zijn in opzet genezend behandeld (curatief) en hebben geen uitzaaiingen. Lees de informatiefolder goed door voor alle deelname voorwaarden.

Klik op deze tekst om de informatiefolder te lezen en te bekijken of jij kunt meedoen.

 

Meer over het programma

– Je gaat onder begeleiding van leefstijlprofessionals aan de slag met voeding, beweging, ontspanning en slaap. Het resultaat is dat je voldoende kennis, vaardigheden en ondersteuning krijgt, zodat je met een andere leefstijl een zo prettig mogelijk leven kunt hebben.

– De nieuwe groep start op donderdag 20 januari 2022. VOL = VOL. Het programma is een online groepsprogramma waarbij je wordt begeleid door coaches op het gebied van de 4 belangrijke pijlers voor een gezonde leefstijl: voeding, beweging, ontspanning en slaap.

– Tijdens de eerste 3 maanden vinden er 9 online bijeenkomsten plaats:3 hoofdgroepsessies van 10.00- 15.00 uur op: 20 januari, 16 februari en 5 april 2022 6 kortere groepssessies van 1 a 2 uur (in de ochtend, middag of avond). Na de eerste 3 maanden, blijf je nog 21 maanden onder begeleiding binnen het inspiratietraject. In dit natraject kun je aan inspirerende online groepsbijeenkomsten deelnemen zoals presentaties, sessies van coaches waar je kennis wordt opgefrist over de 4 pijlers én leuke uitdagingen aan kunt gaan samen met de andere deelnemers. Zo zorgen we er samen voor dat het makkelijker wordt om uw nieuwe leefstijl vast te houden.

– Je bent onderdeel van een online community. Dit is een digitale verzamelpek op het internet waar u in direct contact bent met de andere groepsgenoten en coaches. Je deelt hier ervaringen met elkaar, want je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Na de 24 maanden kun je deel uit blijven maken van de community.

– Je hebt exclusief toegang tot inspirerende, persoonlijke verhalen via video’s en luisterfragmenten (blogs en podcasts).

-Je kunt het programma volledig vanuit huis volgen, omdat het een online programma is. Bij deelname aan het programma doe je automatisch mee aan een onderzoek (lees daarover meer in de informatiefolder).

Quotes van deelnemers

“Het feit dat ik nu niet-klinisch met kanker bezig was maakte mij emotioneel. Ik heb naderhand een behoorlijk traantje gelaten en twee uur geslapen. Het was veel, maar het was goed. Met niet-klinisch bedoel ik dat ik naast de kanker als persoon gezien word.”

 

“Ik was zeer positief verrast door de openheid in deze groep. Kwetsbaarheid tonen is namelijk ook een kracht.”

Q&A Beter Gezond

Heb jij een vraag over het programma? Bekijk dan eerst de Q&A met de meestgestelde vragen over het proramma  of klik hier voor de informatiefolder.