Leefstijlprogramma na de behandeling van kanker

wachtlijst open

Eind juni 2022 ronden wij de laatste groep af voor mensen die darm-, borst- of blaaskanker hebben gehad. Vier groepen met in totaal 200 mensen hebben deelgenomen en zijn aan de slag gegaan met hun leefstijl. Het programma is door Voeding Leeft ontwikkeld in samenwerking met Beter Gezond (onderdeel van Radboudumc). Vanwege het enthousiasme en de beoogde resultaten onderzoeken wij momenteel de mogelijkheden voor een vervolg van het leefstijlprogramma. Mail je naam o.v.v. ‘leefstijlprogramma na kankerbehandeling wachtlijst’ naar aanmelden@voedingleeft.nl dan houden we je op de hoogte.

 

Kanker krijgen is vreselijke pech hebben. De laatste jaren hebben studies aangetoond dat een gezonde leefstijl het herstel na kanker kan bevorderen. Door een gezonde leefstijl voel je ook fijner. Daarnaast helpt een gezonde leefstijl bij het voorkomen van aandoeningen, zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten. Ook zijn er aanwijzingen dat een gezonde leefstijl de kans verkleint dat de kanker terugkeert, maar dit is nog onvoldoende onderzocht. Het onderzoek met de 4 groepen draagt hier hopelijk aan bij.

Quotes van deelnemers:

‘Ik voel me erg gesteund door dit programma en de betrokkenheid van het Radboudumc.’ 

‘Ik ben heel dankbaar voor dit leefstijlprogramma.’

‘Dit programma is een enorme verrijking.’

‘Dit programma is een top programma, heel leerzaam en goed toe te passen, en alles met

een duidelijke uitleg.’

Meestgestelde vragen

Heb jij een vraag over het programma? Bekijk dan eerst de Q&A met de meestgestelde vragen over het programma  of de informatiefolder.