Resultaten

Waar wetenschap en gezond verstand samen komen

De resultaten van het wetenschappelijke onderzoek naar Keer Diabetes2 Om laten zien dat je leefstijl in kan zetten als medicijn bij diabetes type 2. Een verandering in voeding, beweging, slaap en ontspanning heeft effect op de bloedsuikerspiegel, de hoeveelheid energie, gewicht en hoe je je voelt. Medicatie kan deze positieve effecten vaak niet bereiken.

Een team van wetenschappers, artsen en andere professionals werkt dagelijks aan de inhoud, (door)ontwikkeling en kwaliteit van Keer Diabetes2 Om. We willen impact maken en zeker weten dat wij het goede onderzoek doen om de effecten van Keer Diabetes2 Om te meten. Dagelijks verzamelen we gegevens van onze deelnemers. Zo houden we een vinger aan de pols en kan het begeleidingsteam bijsturen waar nodig. Ook zien we dan wat werkt en wat niet, en dit delen we met het werkveld.

Resultaten na 2 jaar

Uit onderzoek van 2017-2019 blijkt dat deelname aan Keer Diabetes2 Om bij de meeste mensen leidt tot meer energie en minder medicatiegebruik. Een deel van de mensen kan zelfs helemaal zonder diabetesmedicatie en 9 van de 10 mensen heeft baat bij het programma. Ook verliezen deelnemers gewicht en ervaren zij een verhoogde kwaliteit van leven. Wil je meer lezen over het onderzoek? Lees hier de samenvatting of bekijk hier het volledige onderzoek. Wil je meer lezen over de onderzoeken naar Keer Diabetes2 Om, bekijk dan deze pagina.

iconen-met-tekst-resultaten-kdo

Verhalen van onze deelnemers

Naast het wetenschappelijke onderzoek vinden we het ook erg belangrijk om te luisteren naar individuele ervaringen. Al meer dan 5.000 mensen deden mee en allen hebben zij op hun eigen manier de resultaten van Keer Diabetes2 Om ondervonden. Benieuwd naar wat zij jou willen vertellen? Bekijk hier de ervaringen van oud-deelnemers.

man-lachend-voor-struik-armen-over-elkaar