Keer Diabetes2 Om voor iedereen vergoed

Sinds 1 januari 2024 wordt de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om - met medicatieafbouw - voor iedereen met diabetes type 2 of prediabetes vergoed vanuit het basispakket. Nog meer mensen kunnen daardoor begeleid worden naar een gezondere leefstijl, met meer energie en minder medicatie.

vrouw-lachend-met-citroenen-voor-ogen-strand

Wat betekent dit voor jou?

Heb je altijd al mee willen doen aan Keer Diabetes2 Om, maar vergoedde jouw verzekeraar het programma niet? Dat verandert: ook jij kan vanaf 1 januari 2024 meedoen, mits je voldoet aan de voorwaarden voor deelname.Maak een gezonde start in 2024!

Dit is jouw kans om een gezonde start te maken in 2024. Heb je prediabetes of diabetes type 2? Dan kun jij aan de slag met een Keer Diabetes2 Om programma. Gun jezelf deze kans, juist nú is het belangrijk om te investeren in je gezondheid.

Nieuwe groepen starten wekelijks
Klik hier voor een overzicht van nieuwe startdata. Liever eerst meer informatie? We organiseren regelmatig digitale informatiebijeenkomsten.

Let op: er is een wachtlijst, dus schrijf je snel in als je begin 2024 nog van start wil gaan.

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Samen met een groep mede-deelnemers en onder professionele begeleiding van een verpleegkundige, diëtist en coach gaan deelnemers twee jaar aan de slag met hun leefstijl. Zij leren tijdens het programma zelf te ervaren wat voor hen werkt op het gebied van vier pijlers: voeding, beweging, ontspanning en slaap. Als gevolg hiervan kunnen veel deelnemers het gebruik van diabetesmedicatie voorkomen of afbouwen, verantwoord afvallen, krijgen zij meer energie en betere bloedwaarden (HbA1c, nuchter glucose). Er bestaan twee programma’s: Keer Diabetes2 Om GLI en Keer Diabetes2 Om Plus. Het medisch team van Keer Diabetes2 Om beoordeelt aan de hand van jouw inschrijving en medicatiegebruik welk programma het meest geschikt is voor jou.

NathalieWilmsen_BoxtelVL9 (2)

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de 2 programma's?

Keer Diabetes2 Om Plus is voor mensen met diabetes type 2 die andere diabetesmedicatie dan alleen metformine gebruiken, waaronder SU-derivaten of insuline. Keer Diabetes2 Om GLI is gericht op mensen met diabetes type 2 of een gestoord nuchtere glucose die geen medicatie of alleen metformine gebruiken. Het belangrijkste verschil tussen de programma’s is de extra medische begeleiding die noodzakelijk is bij Keer Diabetes2 Om Plus. Daarnaast vindt Keer Diabetes2 Om Plus deels fysiek plaats op locatie en Keer Diabetes2 Om GLI is volledig online. 

NathalieWilmsen_BoxtelVL7

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Doe de zelftest en kom erachter wat jouw mogelijke resultaten zijn als je meedoet aan Keer Diabetes2 Om. De resultaten van het programma laten zien dat je leefstijl succesvol in kan zetten als medicijn. Leefstijlverandering heeft effect op je bloedglucose, hoeveelheid energie, gewicht en hoe je je voelt. Vaak kan diabetesmedicatie verminderd worden. Gun jezelf deze kans, juist nú is het belangrijk om te investeren in je gezondheid.

zelftest-visual

Benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers?

We helpen je graag verder

Kijk op de website voor meer informatie of neem contact op met ons hoofdkantoor via 020 221 7906 of info@voedingleeft.nl.

Lees het persbericht over het nieuws.

twee-mannen-folders