Peter

"De resultaten zijn voor mij persoonlijk erg goed. Na een aantal weken voel je al dat je lichaam anders gaat reageren, je bent beter uitgerust en voelt je fitter."

Peter

“Ik had ongeveer 15 jaar diabetes type 2 en vorig jaar werd bij mij een openhartoperatie uitgevoerd waarbij drie bypasses werden geplaatst. Na de operatie waren de bloedwaarden niet meer goed in te regelen met medicatie, het werd steeds meer en de resultaten waren beroerd. Een kennis vertelde dat hij Keer Diabetes2 Om  heeft doorlopen en hij was erg enthousiast. Toen heb ik me ook aangemeld. 

De cursus startte met een start tweedaagse en in deze twee dagen werd heel duidelijk uitgelegd wat diabetes is, hoe het in je lichaam werkt. Daarna kwam de uitleg over de invloed van je voeding en het geleerde werd direct in praktijk gebracht door samen te gaan koken. Na deze twee dagen word je met veel informatie en tools op pad gestuurd. Maar het belangrijkste is discipline om naast de drie hoofdmaaltijden per dag niets te eten. Hier startte de omschakeling van de leefstijl. Persoonlijk heb ik geen hinder ondervonden van de nieuwe leefstijl maar mijn omgeving moest ik veel uitleg geven. Eenmaal geïnformeerd went men eraan. 

Drie maaltijden per dag eten was even wennen. Zeker het gezellige samenzijn in de avond zonder een toastje en glas wijn, maar je doet het voor je gezondheid. Het kostte mij om die reden weinig moeite om de omschakeling te maken. Ik ben lid van een aantal verenigingen en ik heb daar de nieuwe situatie direct uitgelegd dat zij het misschien ongezellig vinden als je alleen mineraalwater drinkt en niets eet, maar als je het gezelschap uitlegt waarom, dan wordt dit geaccepteerd en denken de meeste met je mee. Er wordt dan ook met regelmaat gevraagd naar de resultaten en dat is fijn en geeft een extra stimulans.

 De resultaten zijn voor mij persoonlijk erg goed. Na een aantal weken voel je al dat je lichaam anders gaat reageren, je bent beter uitgerust en voelt je fitter. Je conditie wordt beter, omdat je gewicht verliest en meer beweegt. Ik ben inmiddels veel gewicht verloren en ik gebruik  helemaal geen diabetes medicatie meer. Dit geweldige resultaat en een fitter lichaam zijn voor mij de motivatie om deze levensstijl vast te houden. Geen pillen maar goede voeding, dat is een veel gezonder plan. Eigenlijk mag ik dit niet zeggen, want ik heb jaren als chemicus in de farmaceutische industrie gewerkt en daar was het adagium “met pillen kun je alles oplossen.” Daar denk ik nu wel anders over.