Tephanie

"Als ik in de spiegel kijk, herken ik mezelf weer. Mijn zin in het leven is terug, mijn conditie is verbeterd en mijn hoofd is weer helder."

Tephanie Samson (1)

"Op mijn zesentwintigste werd bij mij diabetes type 2 geconstateerd. Ik had wel verwacht dat die diagnose ooit zou komen aangezien bijna iedereen in mijn familie diabetes heeft. Dit was een gedachte die ik had toen ik geen kennis had over wat diabetes eigenlijk inhoudt. Jarenlang was ik aan het vechten tegen deze ziekte, ik stak mijn kop in het zand, ik at of te veel of te weinig, heel vaak gefrustreerd of vanuit verdriet eten omdat ik mij geen raad meer wist.

Na jaren geprobeerd het insuline spuiten te ontwijken was het nu uitzichtloos en moest ik wel. Met tranen in mijn ogen had ik bij de praktijkondersteuner voor het eerst mijn insuline spuit gezet. En zo ging dit iedere ochtend door, soms huilend en soms een kwartier lang met die spuit in mijn handen om hem maar te proberen te zetten. Ik wist dat dit niet langer door kon gaan. Ik leefde verslagen door de suikers, iedere dag voelde als een gevecht tegen mezelf, omdat ik geen controle meer had en mijn zin in het leven steeds minder werd. De knop ging om en iedere dag was ik online aan het zoeken naar wat mij zou kunnen helpen. Toen vond ik Keer Diabetes2 Om.

Na de eerste 2 startdagen liep mijn hoofd over van verbazing, enthousiasme en motivatie. Ik kreeg zoveel kennis, en dat was nog maar het begin. In dezelfde dagen werd mijn diabetesmedicatie al verlaagd, wat ik toen onbegrijpelijk vond, maar ik zag dat het werkte en mijn waarden zelfs lager waren dan voorheen. Vol motivatie en wilskracht ben ik verder gegaan. Ik ben best wel een zoetekauw en wist niet of ik het ging volhouden zonder iets zoets. Maar waar een wil is is een weg, en dat is mij heel duidelijk geworden. Ik eet meer gebalanceerd en ben mij heel bewust van wat ik eet. Ik weet dat als ik eens een uitzondering maak, dat het kan en ik vervolgens weer verder ga met mijn eetpatroon. Het is een levenswijze geworden.

Toen ik hieraan begon zei ik dat ik mijzelf weer wilde herkennen van binnen en buiten. En ondanks dat ik nog doelen te behalen heb, kan ik zeggen dat dat absoluut is gelukt. Ik gebruik geen insulinespuit meer (hoera!), heb twee pilletjes minder en ben 12 kilo lichter. Als ik in de spiegel kijk, herken ik mezelf weer. Mijn zin in het leven is terug, mijn conditie is verbeterd en mijn hoofd is weer helder, met als gevolg dat ik vooruit ben gegaan op werk. Ook in mijn vrije tijd ben ik nu veel meer bezig. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is bewust zijn en kennis over wat voeding met je lichaam doet en hoe dit ervoor kan zorgen dat je minder tot geen medicatie meer nodig hebt. Het draait allemaal om keuzes maken, alleen ik beslis hoe mijn leven verder gaat. Ik leef bewust, accepteer dat ik fouten mag maken en geniet vooral van het leven."