Shagita

”Voeding, bewegen, ontspanning en voldoende slaap helpen mij juist om op een gezonde manier te kunnen leven met diabetes. En dat is geen straf, integendeel. Het is elke dag een feestje!"

Shagita

"Mijn naam is Shagita Soedamah, 61 jaar en getrouwd met Roy. Samen hebben wij een volwassen dochter van 31, Evita. Ik ben werkzaam als financieel administrateur bij Gemeente Rotterdam. Ik vind het heel leuk om gezellige uitstapjes te ondernemen: verdwalen in een onbekende stad; nieuwe avonturen beleven; en mooie natuurwandelingen maken. Ik vind het ook heel leuk om met een groep collega’s buiten te sporten, yoga te doen of een opleiding te volgen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik doe graag inspiratie op en vind het leuk om anderen te inspireren. Daarnaast ben ik heel blij dat ik me heb aangesloten bij de community van Keer Diabetes2 Om, want deze doelen sluiten aan bij mijn persoonlijke doelen.

Op mijn 44e werd er diabetes type 2 bij mij vastgesteld. Sindsdien word ik behandeld met 1 metformine en 1 cholesterolverlagend pilletje. Ondanks mijn gezonde leefstijl begon eind 2017 mijn glucosewaarde te stijgen en mijn praktijkondersteuner stelde voor om de medicatie uit te breiden met nog 1 pil. Ik voelde er niets voor en vroeg of er ook andere mogelijkheden waren om mij te behandelen. Ik was namelijk erg gemotiveerd om door mijn leefstijl aan te passen tot gezonde glucosewaarde te komen.

En zo kwam ik via mijn praktijkondersteuner in 2018 terecht bij Keer Diabetes2 Om. We zijn ruim 3 jaar verder en inmiddels voel ik mij fit, heb veel energie en ik eet elke dag heerlijk en gevarieerd. En het allerbelangrijkste is dat ik nog steeds geen 2e pilletje metformine hoef te nemen. Ik ben er van overtuigd dat meer medicatie mij alleen maar zieker zou maken. Voeding, bewegen, ontspanning en voldoende slaap helpen mij juist om op een gezonde manier te kunnen leven met diabetes. En dat is geen straf, integendeel. Het is elke dag een feestje!"