Linda

“Wat ik heel fijn vond was dat we geholpen werden om haalbare doelen op te stellen op de verschillende pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dat het programma niet specifiek kijkt naar gewichtsverlies geeft mij veel rust.”

Linda

“Voor mijn deelname aan Keer Diabetes2 Om heb ik veel verschillende diëten geprobeerd. Deze diëten werkten op de korte termijn wel, maar toch viel ik iedere keer weer terug in mijn oude patroon. Precies op het moment dat mijn praktijkondersteuner belde dat ik weer aan de medicatie moest, ontving ik de nieuwsbrief van Keer Diabetes2 Om waar ik al een tijdje op geabonneerd was. Toen heb ik besloten om me in te schrijven.

In verband met de corona maatregelen ging ons fysieke programma niet door, maar volg ik het programma geheel digitaal. Dat vond ik in het begin wel jammer, maar uiteindelijk viel het erg mee. Het is fijn dat we de bijeenkomsten via beeldbellen doen, waardoor iedereen elkaar kan zien. Daarnaast hadden we een paar dagen voor de start een kennismakingsbijeenkomst, waardoor we elkaar al een beetje kenden. We spreken elkaar ook via de online community, waar veel recepten en ervaringen worden gedeeld.

Ik wandel nu iedere ochtend een stuk voordat ik ga ontbijten. Ook ben ik meer groente gaan eten tijdens de lunch. Kleine, haalbare aanpassingen, maar door mijn nieuwe leefstijl ben ik weer geheel van mijn medicatie af! Wat ik heel fijn vond was dat we geholpen werden om haalbare doelen op te stellen op de verschillende pijlers voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dat het programma niet specifiek kijkt naar gewichtsverlies geeft mij veel rust. Daardoor ben ik niet te gefocust op de getallen op de weegschaal.

Ik raad het potentiële deelnemers zeker aan om mee te doen aan het programma. Het geeft je meer inzicht in wat diabetes is en laat zien dat er door het aanpassen van je leefstijl veel veranderingen te halen zijn."