Voeding Leeft maakt de samenleving vitaler

met de kracht van voeding

Voeding Leeft

Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling van Voeding Leeft gericht op het omkeren van diabetes type 2. Het zet voeding, beweging en ontspanning in als medicijn.

Onze werkwijze

Voeding en IBD

Het IBD programma is gericht op mensen met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa en is ontwikkeld in samenwerking met het LUMC en de MLDS.

Onze werkwijze

Kids doen Mijn Eet Experiment

Kids doen Mijn Eet Experiment is een 7-daags programma om kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool te laten ervaren en ontdekken wat eten met ze doet.

Onze werkwijze

Eet voor reuma

In 2021 starten nieuwe programma's voor het project Eet voor Reuma. Het programma geeft deelnemers handvatten om een nieuwe, gezonde leefstijl te implementeren die een positief effect heeft op klachten die veel mensen met reuma ervaren.

Onze werkwijze

Anders eten bij MS

Voeding Leeft heeft samen met Stichting MS-Anders en het Louis Bolk Instituut een programma ontwikkeld om op grote schaal en in een veilige setting te ervaren wat het effect is van anders eten bij Multiple Sclerose.

Onze werkwijze

Arts en Leefstijl Congres

Om artsen te inspireren met de werking van voeding ontstond in de begin jaren van Voeding Leeft het initiatief voor het Arts en Voeding Congres.

Onze werkwijze

Mijn Eetexperiment

Naast voeding bij ziekte is er ook gezondheidswinst te behalen bij ‘gezonde’ mensen. Voor medewerkers van bedrijven en andere organisaties heeft Voeding Leeft hiertoe het 10 daagse Eet Experiment ontwikkeld.

Onze werkwijze

Eet je vitaal

Het Eet je vitaal- Groepsprogramma is een initiatief van Voeding Leeft en Agri Food Capital, in samenwerking met Blauwrijk, de Rabobank, BrabantZorg en Hutten.

Onze werkwijze

Groentehoudende huisarts

Paprika’s in plaats van pillen? Daar werken 35 huisartsen in achterstandswijken in Rotterdam aan als onderdeel van het Voeding Leeft Groentehoudende huisarts project

Onze werkwijze

Leefstijlbehandeling terugkeer kanker

RadboudMC, Voeding Leeft en Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om leefstijlprogramma te ontwikkelen tegen terugkeer kanker

Onze werkwijze

Wat jij kunt doen

Contact Onze werkwijze

Lees meer over hoe voeding leeft

Blog Onze werkwijze

'Het is fijn om als hulpverlener een intensieve begeleiding aan te mogen gaan voor een halfjaar, alles valt dan samen.'

Nicole de Groot, verpleegkundige

Nicole de Groot, verpleegkundige