Voeding Leeft maakt de samenleving vitaler

met leefstijl als medicijn

Voeding Leeft

Keer Diabetes2 Om Groepsprogramma

Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling van Voeding Leeft gericht op het omkeren van diabetes type 2. Het zet voeding, beweging, slaap en ontspanning in als medicijn.

Onze werkwijze

Leef! met IBD

Het IBD programma is gericht op mensen met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa en is ontwikkeld in samenwerking met het LUMC en de MLDS.

Onze werkwijze

Leef! met Reuma

In 2021 zijn nieuwe programma's gestart voor het project Leef! met Reuma. Het programma geeft deelnemers handvatten om een nieuwe, gezonde leefstijl te implementeren die een positief effect heeft op klachten die veel mensen met reuma ervaren.

Onze werkwijze

Leef! met MS

In samenwerking met het Nationaal MS Fonds is het leefstijlprogramma ontwikkeld voor mensen met de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS): Leef! met MS. Samen met Amsterdam UMC wordt een grootschalig onderzoek gedaan en worden de effecten van een ander leefpatroon gemeten.

Onze werkwijze

Leefstijl na kankerbehandeling

Beter Gezond (onderdeel van Radboudumc) en Voeding Leeft hebben de handen ineen geslagen en een leefstijlprogramma ontwikkeld, speciaal voor mensen die hun behandeling voor kanker hebben afgerond.

Onze werkwijze

Kids doen Mijn Eet Experiment

Kids doen Mijn Eet Experiment is een 7-daags programma om kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool te laten ervaren en ontdekken wat eten met ze doet.

Onze werkwijze

Arts en Leefstijl Congres

Om artsen te inspireren met de werking van voeding ontstond in de begin jaren van Voeding Leeft het initiatief voor het Arts en Voeding Congres.

Onze werkwijze

Mijn Eetexperiment

Naast voeding bij ziekte is er ook gezondheidswinst te behalen bij ‘gezonde’ mensen. Voor medewerkers van bedrijven en andere organisaties heeft Voeding Leeft hiertoe het 10 daagse Eet Experiment ontwikkeld.

Onze werkwijze

Eet je vitaal

Het Eet je vitaal- Groepsprogramma is een initiatief van Voeding Leeft en Agri Food Capital, in samenwerking met Blauwrijk, de Rabobank, BrabantZorg en Hutten.

Onze werkwijze

Groentehoudende huisarts

Paprika’s in plaats van pillen? Daar werken 35 huisartsen in achterstandswijken in Rotterdam aan als onderdeel van het Voeding Leeft Groentehoudende huisarts project

Onze werkwijze

Wat jij kunt doen

Contact Onze werkwijze

Lees meer over hoe voeding leeft

Blog Onze werkwijze

'Het is fijn om als hulpverlener een intensieve begeleiding aan te mogen gaan voor een halfjaar, alles valt dan samen.'

Nicole de Groot, verpleegkundige

Nicole de Groot, verpleegkundige