Diëtist en Journalist
Na mijn opleiding als diëtist heb ik gewerkt in de psychiatrie. Na een aanvullende communicatie-opleiding ben ik gaan schrijven, met voeding als specialisatie. Ik schreef de boeken ‘PuurGezond, slank in 8 stappen’, ‘Eet meer’ en ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’. Dat laatste boek schreef ik samen met Prof. Dr. Hanno Pijl. Verder schrijf ik onder andere voor Women’s Health, Plus Magazine, de Consumentenbond, Nieuws voor diëtisten en Gezondheidsnet.
Eten is voor mij in eerste instantie plezier en genot, plus natuurlijk een middel om mijn gezondheid te behouden en te versterken. Ik ben gefascineerd door de kracht van voeding als het gaat om het verbeteren van de gezondheid, bijvoorbeeld als het gaat om mensen met diabetes type 2. Zij kunnen zoveel bereiken als het lukt om de voeding en leefstijl te veranderen! Daarom voel ik me zeer betrokken bij Voeding Leeft.
Mijn lievelingseten? Groenten, in alle kleuren en soorten