Irene van de Voort

Veehoudster en kaasmaker Remeker

Ik ben als boerin betrokken bij Voeding Leeft. In het dagelijks leven ben ik voorzitter van de Bond van Boerderij-zuivelbereiders en politicus (gemeenteraad Ede). Mijn expertise is VERS. Het is heel moeilijk vandaag de dag nog echt vers voedsel te herkennen. Daarvoor heb je kennis nodig over wetgeving en de modernste technieken in de levensmiddelenindustrie, om niet naïef te zijn en te kunnen weten wat je niet eet.

Voeding Leeft is voor mij thuiskomen, thuiskomen bij de dokters. Vanuit een totaal ander vakgebied werken deze medische specialisten, maar wat een herkenning. Samen zetten we gezondheid maatschappelijk neer. We verbazen ons er over, met al onze geleerdheid, hoe diep de Westerse cultuur is gezonken op gebied van gezonde voeding. Met een goede intentie willen we daar wat aan doen.

Het lekkerste eten vind ik mijn eigen gemaakte yoghurt, van rauwe melk, van onze eigen koeien met mijn eigen bacteriën uit mijn eigen omgeving. Zo waak ik over de schepseltjes in mijn darmen, want volgens de nieuwste inzichten (opgedaan via de dokters van Voeding Leeft) werken je darmen en je brein samen…

Irene van de Voort