Hoe wij werken

November 2023

Wat leuk dat je interesse hebt om te werken met Voeding Leeft. Keer Diabetes2 Om is in 2014 door Voeding Leeft ontwikkeld, vanaf 2017 hebben we verschillende teams opgeleid en inmiddels werken we met 50 mensen, waarvan ca 20 mensen dagelijks op kantoor en 30 ‘in het land’ op de programma’s. 

In januari 2024 komt er een vacature vrij voor de rol van diëtist en verpleegkundige. Houd onze website en socials in de gaten. Voor de rol van leefstijlcoach is er (voorlopig) geen vacature.


Keer Diabetes2 Om GLI en Plus

Keer Diabetes2 Om heeft twee programma’s: Keer Diabetes2 Om GLI en Keer Diabetes2 Om Plus. Keer Diabetes2 Om GLI is een digitaal programma, waarbij het team een  groep van ongeveer 30 deelnemers begeleidt. Deze deelnemers hebben te maken met pre-diabetes en de diagnose diabetes type 2 zonder medicatie of enkel gebruik van metformine. In dit digitale programma wordt niet actief medicatie afgebouwd. 

Keer Diabetes2 Om Plus wordt fysiek op locatie gegeven. Enkele terugkommomenten zijn digitaal. Deze deelnemers gebruiken diabetesmedicatie die we actief willen afbouwen. De medische begeleiding hiervoor wordt uitgevoerd door de verpleegkundigen van Keer Diabetes2 Om, gespecialiseerd in het omkeren van Diabetes 2. Op de achtergrond is een huisarts en internist aanwezig. Het afbouwen van medicatie is te allen tijde in samenwerking met de behandelend arts van de deelnemer. Vanwege de medische veiligheid vinden deze programma’s op locatie plaats. Momenteel hebben we locaties in de omgeving van Noord-Brabant, Utrecht, Rotterdam en Alkmaar. Gedurende 2024 breiden we stapsgewijs de locaties door het land uit.


NathalieWilmsen_BoxtelVL9 (2)

Begeleiding op de programma’s

Elk programma wordt begeleid door een multidisciplinair team, bestaande uit een verpleegkundige, diëtist, coach en een programmacoördinator. De teams variëren elke keer en zijn van hoge kwaliteit, zowel inhoudelijk als op het gebied van samenwerking. Alle begeleiders hebben een selectieprocedure doorlopen en zijn daarna door Voeding Leeft opgeleid om deze programma’s te kunnen geven. We hebben - naast ieders eigen expertise - dus allemaal dezelfde basis qua kennis en uitgangspunten en spreken dezelfde taal, naar elkaar en naar onze deelnemers.  Dit resulteert in hoge kwaliteit programma’s, die landelijk gewaarborgd worden. 

De rol van verpleegkundige, diëtist en leefstijlcoach is op basis van een freelance overeenkomst. Je kunt je meerdere malen per jaar inschrijven voor programma’s. 

Binnen Voeding Leeft staan verbinding met elkaar en de kwaliteit van onze programma’s voorop. Naast het draaien van een x-aantal programma’s, hebben we tweemaal per jaar een intervisie waarbij we fysiek samenkomen en enkele digitale sessies die in de avond plaatsvinden, waaronder casuïstiek. Zo blijven we op afstand verbonden met elkaar en blijven we met elkaar leren groeien en ontwikkelen. Deze bijeenkomsten zijn geaccrediteerd.


Voeding Leeft opleiding

De Voeding Leeft opleiding bestaat uit een opleidings tweedaagse waarin je leert over de visie van Voeding Leeft, het verbinden met elkaar en wat jou voedt in de breedste zin van het woord. We verdiepen ons in de fysiologie van de insulineresistentie en de leefstijl richtlijnen die we binnen Keer Diabetes2 Om hanteren, om het ziektebeeld te keren en medicatie af te bouwen. 

Parallel aan deze dagen start jouw ‘stage’ waarbij je enkele programmadagen meekijkt met het team. Afhankelijk van welk programma, gaan we uit van twee tot drie dagdelen los van elkaar. Je kijkt hierin mee, zodat je een goed beeld krijgt van de praktijk en jouw rol binnen het team. 

Na een maand komen we in de opleiding digitaal bij elkaar terug en evalueren we jouw eerste ervaringen. Er is ruimte voor vragen en aanscherping. Vanuit hier ga je jouw eerste zelfstandige programma draaien, met supervisie vanuit Voeding Leeft om jou te ondersteunen waar nodig. 

Om programma’s te draaien dien je aanwezig te zijn bij de opleidingsdagen en de stage te voltooien. De tijdsinvestering die het van jou vraagt, is in totaal 5 dagen verspreid over twee maanden. Voeding Leeft levert een prachtig programma op locatie, supervisie bij het inwerken en accreditatie voor de scholingsdagen.  


Interesse?

Door je gegevens en CV achter te laten in onze open sollicitatie houden we je op de hoogte wanneer er een vacature vrijkomt. Ook kun je hiervoor onze website en socials in de gaten houden.

team-pc