Emma Coles

Projectleider

Bij Voeding Leeft ben ik voedingsprogramma’s aan het ontwikkelen, en een programma in Rotterdam aan het implementeren voor huisartsen om patiënten te helpen meer groente en fruit te eten. Naast Voeding Leeft ben ik partner en co-founder van Food Smart Advisors, een vrouwelijke consultancy bedrijf dat helpt bedrijven meer gezond en duurzaam voedsel bieden.

Ik heb zeven jaar in de voedselindustrie gezeten, bij Ahold Delhaize en Albert Heijn, waar ik verantwoordelijk voor duurzaamheid en gezondheid was. Daarvoor was ik directeur van de Health Insurance Fund, een stichting die laag-kost verzekering door de privé sector in landen in Afrika geregeld. Ik heb een MBA van IESE Business School.

Voeding betekent heel veel voor mij. Naast energie en nutriënten is voeding ook cultuur, verbinding en genieten. Ik denk dat we anders met eten om zouden moeten gaan in de voedingsindustrie en zorg. Voeding speelt een belangrijke rol bij de meest voorkomende chronische ziektes. Daarom zag ik meteen het belang van het werk van Voeding Leeft.

Een van mijn lievelingsgerechten is geroosterde groente, dat ik van mijn eerste Voeding Leeft Eet Experiment heb gekregen ;-). Heel makkelijk te maken, groenten, kruiden en olijfolie. Het kan gegeten worden met veel verschillende gerechten.

< Bekijk meer verhalen
Emma Coles