David Bakx

Regiomanager zorgrelaties

Op de middelbare school ging mijn interesse al uit naar voeding en gezondheid en die is sindsdien alleen maar groter geworden. Daarom ben ik ook voeding & diëtetiek gaan studeren; ik wilde de waarheid weten achter de vele beweringen die in de media verschenen.

Na mijn studie ben ik direct de diabeteszorg ingerold, via een internist die ik destijds leerde kennen. Samen met hem en een klein team hebben we een app ontwikkeld en op de markt gebracht die mensen met diabetes type 2 meer inzicht geeft in de invloed van leefstijl op de bloedsuiker. Mijn voornaamste taak was om dit product in de spreekkamer van de (huisarts) praktijk te krijgen.

Na deze uitdaging wist ik zeker dat ik de diabeteszorg verder wilde ondersteunen. Daarom heb ik gekozen om bij Voeding Leeft te gaan werken. Als regiomanager zorgrelaties wil ik leefstijl nog meer onder de aandacht brengen in de gezondheidszorg, om op die manier zorgverleners en mensen met diabetes te helpen. Naast deze baan volg ik een parttime Master Marketing aan de VU in Amsterdam.

< Bekijk meer verhalen
David Bakx