Brian Esselaar

Onafhankelijk toezichthouder & bestuurder

Opgeleid tot jurist en als bedrijfskundige ben ik al snel in de advies- en interimwereld terecht gekomen. Ik heb gewerkt bij diverse adviesbureaus, waaronder bij Boer & Croon als partner en nu ben ik eigenaar en oprichter van een adviesorganisatie, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Als interim manager gaf ik o.a. leiding aan de zorginkoop van (toenmalig) Agis Zorgverzekeringen.

Voeding is voor mij belangrijk omdat ik zelf steeds meer merk dat goede voeding een positief effect op mij heeft, in termen van mentaal en fysiek fit zijn, slaap, concentratie en persoonlijk functioneren. Gezonde voeding is voor mij meer dan alleen de schijf van vijf: het vraagt aandacht en discipline om gezond te leven.

Voeding Leeft is belangrijk omdat het een organisatie is die uitgaat van wat mensen zelf beleven en die de nek durft uit te steken en te handelen. Voeding Leeft ontwikkelt en vernieuwt in een tak van sport die voor miljoenen mensen van belang is en de mensen van Voeding Leeft bewijzen dat met voeding veel meer te bereiken is en dat mensen daarin veel meer zelf kunnen doen. Ik vind het ook belangrijk dat Voeding Leeft dit niet alleen in woorden en beleid uitdraagt, maar het ook durft te laten zien.

Het allerlekkerste onbewerkte voedsel vind ik bieten. Bieten hebben echt een acquired taste en je proeft moeder aarde in de smaak. Bieten zijn ook een mooi voorbeeld van een groente die je rauw moet kopen. In processed vorm is veel van de magie van de smaak verdwenen.

Brian Esselaar