Barbara Kerstens

Programma directeur

In 2011 leerde ik Voeding Leeft kennen toen ik in het Kennemer Gasthuis werkte. Samen hebben we het Arts en Voeding Congres neergezet en hebben we het Eet Experiment onder werknemers uitgevoerd. De basis van veel moois wat daarna kwam: leefstijlprogramma’s voor DMT2, MS, Reuma, IBD, etc. De organisatie groeide, de impact werd groter en mijn rol veranderde van partner naar programma directeur.

Ik ontwikkel nieuwe programma’s binnen Voeding Leeft en ben verantwoordelijk voor de operatie. Ik ben gewend met een andere bril te kijken en houd ervan nieuwe concepten te ontwikkelen vanuit behoeftes en nut. Wat is er echt nodig en hoe doorbreken we het huidige paradigma van ‘vullen’ en ‘symptoombestrijding’? Ik word enorm blij van mijn werk, van de voortgang en impact die we maken en van de mensen waar ik mee en voor werk. Mensen die denken in mogelijkheden, die verbinding maken en die slagkracht hebben. Bovenal met passie en positiviteit.

Op zondag sta ik het liefst de hele dag in de keuken en maak ik van alles. Ik begin dan met een tomatensoep die de hele dag pruttelt: de geur, de smaak en de beloning van urenlang stoven. Dat vind ik heerlijk.

< Bekijk meer verhalen
Barbara Kerstens