Visie

Leve de toekomst

Ons manifest

Wij geloven in een nieuwe standaard. Een leven rijk aan onbewerkte en gevarieerde voeding van kwaliteit. Een leven waar we diep vanbinnen weten wat goed voor ons is en wat ons echt voedt. Een leven lang meer energie, vitaliteit en bewustzijn. Wij geloven dat elk individu met een holistische benadering gezondheidswinst kan behalen. Daarom laten wij mensen zelf ervaren wat goede voeding en een andere leefstijl met hen doet.

Wij willen een leefbare wereld voor onze kinderen. Een wereld waarin de supermarkt ons ondersteunt in het maken van gezonde keuzes, waarin de huisarts mensen met klachten naar de groenteboer kan sturen, waarin de arts de rol kent van voeding bij het ontstaan en omkeren van chronische ziektes en waarin mensen zich bewust zijn van hun voeding en weten wat goed voor hen is.

Wij weten dat dit mogelijk is. Daarom maken wij leefstijlprogramma’s met de hulp van wetenschappers, artsen en andere professionals en een flinke dosis gezond verstand. We vergroten de kennis over voeding in relatie tot gezondheid door te delen, te coachen, te inspireren en te vernieuwen. Wij hebben een positieve, verwonderende grondhouding en wij zijn onophoudelijk enthousiast. Ook al stuitten wij soms op weerstand van de gevestigde orde, wij zoeken voortdurend naar de verbinding. Vandaaruit is er altijd ruimte voor beweging. Zo dragen wij bij aan het levensgeluk van mensen, een gezonde aarde en vermindering van maatschappelijke kosten.

Lees meer

Voor ons is voeding zo veel meer dan eten. Ook slapen, bewegen en ontspanning voeden ons leven. En verder dan dat gaat voeding over alles wat je tot je neemt, van boeken, nieuws, vrienden tot gedachten en zingeving.

Onbewerkt en gevarieerd

Onbewerkt eten is eigenlijk alles wat de natuur ons geeft en wat ook voor je overgrootmoeder nog herkenbaar zou zijn. Voeding waaraan zo min mogelijk is toe gevoegd, dan wel iets is uitgehaald. Zo min mogelijk industrieel geraffineerd of voorbewerkt dus. Bij elke bewerkingsstap gaan immers voedingsvezels, vitaminen en mineralen verloren die essentieel zijn om het lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren. Onbewerkt eten bevat vaak de meeste voedingsstoffen en heeft de minste onnodige toevoegingen. Bovendien geeft onbewerkt eten de meeste verzadiging en het is nog lekker ook. Uiteraard is volledig onbewerkt eten niet mogelijk, denk maar aan brood, granen of zuivel. Om het eetbaar te maken, moet er iets aan bewerkt of veranderd worden. We kiezen dan ook voor zo onbewerkt mogelijk. Bereidingstechnieken zoals bakken, stomen en koken vallen niet onder ‘bewerken’.

 Renger Witkamp, Hoogleraar Voeding en Farmacologie WUR, Voorzitter deelnemersraad Voeding Leeft

'Langzaam aan begint een kentering in de gezondheidszorg zichtbaar te worden. Steeds meer mensen en organisaties erkennen het belang van goede voeding als het gaat om preventie van ziekte en gezondheid.'

Renger Witkamp, Hoogleraar Voeding en Farmacologie WUR, Voorzitter deelnemersraad Voeding Leeft

Eetpatroon voor altijd

Wij kijken naar eetpatronen in zijn geheel en minder naar unieke producten, hoeveelheden en micro- of macronutriënten. In onze eetprogramma’s staat lekker eten voorop, niet minder eten, geen tijdelijk dieet en geen calorieën tellen. Tijdens onze programma’s eten deelnemers genoeg, smaakvol en lekker en zo onbewerkt en gevarieerd mogelijk. Een nieuwe blik op voeding die voor je werkt en gemakkelijk en goed vol te houden is.

Planten als basis

Plantaardige voeding vormt de basis: groenten, vruchten, noten, zaden, peulvruchten en extra vierge olijfolie. Dierlijke onbewerkte producten gebruiken we met mate, inclusief volle zuivel. Sterk bewerkte voeding, oftewel ‘ultra processed foods’, en toegevoegde suikers vermijden we zoveel mogelijk.

Anne-Marie Ernst, Hoofd Voeding Voeding Leeft

'Het mooie van dit werk is om mensen zelf te laten ervaren dat smaakvol en lekker eten ook nog eens goed voor je kan zijn.'

Anne-Marie Ernst, Hoofd Voeding Voeding Leeft

'Het mooie van dit werk is om mensen zelf te laten ervaren dat smaakvol en lekker eten ook nog eens goed voor je kan zijn.'