Adri

'Diabetes is een langzame sluipmoordenaar'

Adri Platje (1)

“Het is cruciaal om goed naar je lichaam te luisteren. Nachtelijk zweten, overmatige dorst, druk in je ogen of gewoon je niet lekker voelen zijn signalen die je niet moet negeren. Deze vervelende ervaringen motiveren me om vast te houden aan de leefstijl waar ik voor gekozen heb.

Mijn belangrijkste inzicht na ruim zes jaar ervaring met de levenswijze van Keer Diabetes2 Om is dat de leefstijl van bewuste voedingskeuzes en dagelijkse lichaamsbeweging loont. Een half jaar na een ingrijpende openhartoperatie liep ik voor de derde keer een Kennedymars. Ik herstelde snel want ik ging, door minstens vier keer per week flinke afstanden te lopen, met een goede lichamelijke conditie die operatie in.

Diabetes is een langzame sluipmoordenaar. Zonder dat ik het wist, had ik al diabetes. Na het volgen van programma merkte ik dat mijn communicatie en omgang met vrienden en kennissen door hen milder en gelijkmatiger werd gevonden. Ik herinner me maar al te goed hoe de hoge bloedsuikerspiegel van mijn vader zijn gedrag beïnvloedde. Dit deed me beseffen dat diabetes mogelijk ook mijn gedrag al lange tijd heeft beïnvloed. Het deed me denken aan de vrouw waarvan ik zielsveel van hield en waar ik van gescheiden ben. Diabetes is dus niet alleen een sluipmoordenaar voor je lichaam, maar ook voor relaties.”

Dit is een gedeelte uit het blog van Adri.