Blog Keer Diabetes Om

Wat is een GLI?

Een GLI, ofwel Gecombineerde Leefstijlinterventie, is een tweejarig programma gericht op een gezondere leefstijl voor mensen met overgewicht of obesitas. Er wordt gewerkt aan gezonder eten, meer bewegen, beter slapen en meer ontspannen.

Waarom een GLI?

Voor mensen met overgewicht of obesitas is het vaak lastig om op eigen houtje een gezondere leefstijl vol te houden, omdat gewoonten lastig zijn te doorbreken. De GLI biedt een stok achter de deur en de nodige begeleiding om een gezonde leefstijl wél vol te houden. .

Wat houdt een GLI in?

Een GLI-programma bestaat meestal uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding door professionals zoals diëtisten, psychologen en coaches. Tijdens de bijeenkomsten leer je over gezonde voeding, krijg je tips om meer te bewegen en ga je aan de slag met gedragsverandering. De individuele begeleiding biedt ondersteuning op maat en helpt je om je eigen doelen te stellen en te behalen.

Keer Diabetes 2 Om als GLI voor diabetes

Het online programma van Keer Diabetes 2 Om is een GLI speciaal ontwikkeld voor mensen met prediabetes of diabetes type 2 zonder medicatie of met alleen metformine, DPP4-remmer of GLP1 (zoals Ozempic). Dit programma is gericht op het afbouwen, stoppen of voorkomen van diabetes medicatie waar mogelijk, maar vooral: je fitter voelen! Vanaf 1 januari 2024 wordt deelname aan Keer Diabetes2 Om GLI volledig vergoed vanuit het basispakket. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Daarbij is het mogelijk het programma in het weekend, of doordeweeks te volgen. Je volgt het programma vanuit huis.

Klik verder op deze link om nog meer te lezen over onze GLI en voor antwoorden op veelgestelde vragen: https://voedingleeft.nl/keer-diabetes-om/gecombineerde-leefstijlinterventie-gli

Wil je zelf aan de slag met een gezonde(re) leefstijl voor jouw diabetes? Schrijf je nu in voor een informatiebijeenkomst van onze GLI! https://voedingleeft.nl/keer-diabetes-om/ik-heb-diabetes/informatiebijeenkomst