Blog Keer Diabetes Om

De 5 meestgestelde vragen over Keer Diabetes2 Om

1) Is Keer Diabetes2 Om voor iedereen geschikt? 

Doe onze zelftest en kom er direct achter of wij samen aan jouw gezondheid kunnen gaan werken. Deze drie zaken zijn in ieder geval van belang: je moet tussen de 18 en 80 jaar zijn, overgewicht (BMI>25) en/of een vergrote buikomvang (vrouwen: >80cm, mannen: >94 cm) hebben en gemotiveerd zijn voor een leefstijlverandering. Overige voorwaarden voor deelname vind je op deze pagina.

2) Wat is het verschil tussen Keer Diabetes2 Om GLI en Plus?

Er bestaan twee Keer Diabetes2 Om programma’s: GLI en Plus. Het GLI programma is voor een andere doelgroep dan het Plus programma. Het GLI programma is voor  mensen met prediabetes of diabetes type 2 die nog geen diabetesmedicatie, alleen metformine en/of een DPP4-remmer en/of GLP 1-remmer gebruiken. Dit programma is helemaal  digitaal. Het Plus programma is voor mensen met diabetes type 2  die meer diabetesmedicatie gebruiken, zoals SU-derivaten en/of insuline. Om ervoor te zorgen dat medicatie veilig kan worden afgebouwd, is er binnen het Plus programma intensievere begeleiding en vinden sommige programmadagen op locatie plaats. 

3) Je volgt het programma in een groep en daar houd ik niet van, is er een alternatief?

Keer Diabetes2 Om is een groepsprogramma. Uit jarenlange ervaring bij Keer Diabetes2 Om is gebleken dat veel mensen steun ervaren van groepsgenoten. Iedere deelnemer zit immers in hetzelfde schuitje en er is vaak herkenning: In iedere groep zit wel iemand met ploegendiensten, een druk gezinsleven of iemand die alleenstaand is. Naast dat deelnemers elkaar door deze (soms moeilijke, maar juist menselijke) momenten kunnen helpen, wisselen zij ook tips en ervaringen uit. Ook ontstaan er vaak vriendschappen binnen de groepen, en zien mensen elkaar na het programma ook nog. Vaak zijn mensen verrast wat de groep voor hen kan betekenen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding.

4) Wordt Keer Diabetes2 Om vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Sinds 1 januari 2024 wordt deelname aan Keer Diabetes2 Om vergoed vanuit het basispakket. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Heb je vragen hierover? Bel ons op: 020 – 22 17 906. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2 Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op: 020 – 22 17 906.

5) Hoe werkt het inplannen van een programma?

Je kunt je aanmelden voor het programma via de website van Keer Diabetes2 Om. Daarnaast is een verwijzing van jouw zorgverlener (praktijkondersteuner, huisarts, internist of diabetesverpleegkundige) nodig. Je zorgverlener vult ook een formulier in, daar krijg jij via mail een persoonlijk link voor of verwijst via een standaard applicatie die bijna alle huisartsen gebruiken, ZorgDomein. Nadat je volledige inschrijving binnen is, beoordeelt ons medisch team aan de hand van de inclusiecriteria of je mee kunt doen. Zij nemen vervolgens contact met je op, meestal binnen 2 weken. Ook zullen ze je telefonisch van uitleg voorzien indien je helaas toch niet mee kunt doen. Indien je wel mee kunt doen, bellen we je om een programma in te plannen. Je kunt zelf je voorkeur aangeven voor de startdatum. Je kunt de data & locaties vinden op onze website.