Blog Keer Diabetes Om

De 5 meestgestelde vragen over Keer Diabetes2 Om

1) Is Keer Diabetes2 Om voor iedereen geschikt? 

Doe onze zelftest en kom er direct achter of wij samen aan jouw gezondheid kunnen gaan werken. Deze drie zaken zijn in ieder geval van belang: je moet onder de 80 zijn, diabetesmedicatie gebruiken en een vergrote buikomvang hebben. Doe de test nu! 

2) Je volgt het programma in een groep en daar houd ik niet van, is er een alternatief?

Uit jarenlange ervaring bij Keer Diabetes2 Om is gebleken dat veel mensen steun ervaren van groepsgenoten. Iedere deelnemer zit immers in hetzelfde schuitje en er is vaak herkenning: In iedere groep zit wel iemand met ploegendiensten, een druk gezinsleven of iemand die alleenstaand is. Naast dat deelnemers elkaar door deze (soms moeilijke, maar juist menselijke) momenten kunnen helpen, wisselen zij ook tips en ervaringen uit. Ook ontstaan er vaak vriendschappen binnen de groepen, en zien mensen elkaar na het programma ook nog. Vaak zijn mensen verrast wat de groep voor hen kan betekenen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding.

3) Wat kost deelname aan Keer Diabetes2 Om? 

Keer Diabetes2 Om is vanaf 1 januari vergoed vanuit het basispakket. Keer Diabetes2 Om is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die onder bepaalde voorwaarden vergoed wordt vanuit de basisverzekering en niet ten koste gaat van het eigen risico. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (meestal maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren.

4) Keer Diabetes2 Om wordt niet vergoed door mijn zorgverzekeraar. Wat kan ik doen?

Keer Diabetes2 Om is vanaf 1 januari vergoed vanuit het basispakket.

5) Hoe werkt het inplannen van een programma?

Je kunt je aanmelden voor het programma via de website van Keer Diabetes2 Om. Daarnaast is een verwijzing van jouw zorgverlener (praktijkondersteuner/huisarts/internist) nodig. Je zorgverlener (praktijkondersteuner, huisarts, internist of diabetesverpleegkundige) vult ook een formulier in, daar krijg jij via mail een persoonlijk link voor of verwijst via een standaard applicatie die bijna alle huisartsen gebruiken, ZorgDomein. Nadat je volledige inschrijving binnen is, beoordeelt ons medisch team aan de hand van de inclusiecriteria of je mee kunt doen. Zij nemen vervolgens contact met je op. Ook zullen ze je telefonisch van uitleg voorzien indien je helaas toch niet mee kunt doen. Indien je wel mee kunt doen, bellen we je om een programma in te plannen. Je kunt zelf je voorkeur aangeven voor de startdatum. Je kunt de data & locaties vinden op onze website.