Blog Keer Diabetes Om

De 5 meestgestelde vragen over Keer Diabetes2 Om

1) Is Keer Diabetes2 Om voor iedereen geschikt? 

Doe onze nieuwe zelftest en kom er direct achter of wij samen aan jouw gezondheid kunnen gaan werken. Deze drie zaken zijn in ieder geval van belang: je moet onder de 80 zijn, diabetesmedicatie gebruiken en een vergrote buikomvang hebben. Doe de test nu! 

2) Je volgt het programma in een groep en daar houd ik niet van, is er een alternatief?

Uit jarenlange ervaring bij Keer Diabetes2 Om is gebleken dat veel mensen steun ervaren van groepsgenoten. Iedere deelnemer zit immers in hetzelfde schuitje en er is vaak herkenning: In iedere groep zit wel iemand met ploegendiensten, een druk gezinsleven of iemand die alleenstaand is. Naast dat deelnemers elkaar door deze (soms moeilijke, maar juist menselijke) momenten kunnen helpen, wisselen zij ook tips en ervaringen uit. Ook ontstaan er vaak vriendschappen binnen de groepen, en zien mensen elkaar na het programma ook nog. Vaak zijn mensen verrast wat de groep voor hen kan betekenen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding.

3) Wat kost deelname aan Keer Diabetes2 Om? 

Steeds meer verzekeraars vergoeden Keer Diabetes2 Om. Bij het fysieke programma zijn de kosten gebaseerd op 4 dagen verblijf (inclusief 1 overnachting) en eten en drinken binnen het programma. Deze kosten worden namelijk niet vergoed door een zorgverzekeraar. Geldvragen? Er zijn ook betalingsregelingen beschikbaar. Stel ze via info@keerdiabetesom.nl of bel 020 – 22 17 906. 

4) Keer Diabetes2 Om wordt niet vergoed door mijn zorgverzekeraar. Wat kan ik doen?

Inmiddels zijn er 11 zorgverzekeraars die ons programma vergoeden. Zit jouw verzekeraar er helaas niet tussen? Ieder jaar is het vanaf half november t/m 31 december mogelijk om van zorgverzekeraar over te stappen. Zo kun je zelf een verzekeraar kiezen, zoals bijvoorbeeld VGZ, die ons wel vergoeden. Wij bieden hulp aan bij het overstappen. Mail jouw hulpvraag naar info@keerdiabtes2om.nl o.v.v. overstaphulp met je persoonsgegevens en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met je op. Je kunt het programma ook zelf betalen en de totale kosten voor het programma zijn dan €3.800,-. Ten slotte helpt het ook als je aan je zorgverzekeraar laat weten dat je graag zou willen deelnemen, maar dit nog niet kan. Op deze manier worden steeds meer zorgverzekeraars geïnformeerd over Keer Diabetes2 Om.

5) Hoe werkt het inplannen van een programma?

Je kunt je aanmelden voor het programma via de website van Keer Diabetes2 Om. Het eerste gedeelte van het formulier kun je zelf invullen. Het tweede gedeelte wordt (digitaal) ingevuld door je zorgverlener (praktijkondersteuner, huisarts, internist of diabetesverpleegkundige). De hoofdbehandelaar huisarts of internist zet een handtekening onder dit formulier. Nadat je volledige inschrijving binnen is, beoordeelt ons medisch team aan de hand van de inclusiecriteria of je mee kunt doen. Zij nemen vervolgens contact met je op. Ook zullen ze je telefonisch van uitleg voorzien indien je helaas toch niet mee kunt doen. Indien je wel mee kunt doen, bellen we je om een programma in te plannen. Je kunt zelf je voorkeur aangeven voor de startdatum. Je kunt de data & locaties vinden op onze website.