Blog Keer Diabetes Om

De meest gestelde vragen over Keer Diabetes2 Om

NathalieWilmsen_BoxtelVL72
  1. Wie bepaalt aan welk Keer Diabetes2 Om programma (GLI of Plus) ik kan meedoen?
    Dit wordt bepaald door jouw praktijkondersteuner of huisarts in samenwerking met ons professionele medische team. Ons medisch team bestaat uit een huisarts, een internist en diabetesverpleegkundigen. Op basis van jouw medische situatie en jouw medicatiegebruik beoordelen zij voor welk programma je geschikt bent. Mensen die extra medische begeleiding nodig hebben komen in aanmerking voor het Keer Diabetes2 Om Plus programma.

  2. Is er een programmalocatie van Keer Diabetes2 Om Plus in mijn omgeving? 
    Op deze pagina kun je onze actuele programmalocaties vinden. Deze locaties zitten verspreid door heel Nederland, zodat er ook in jouw omgeving een programmalocatie is. Onze programmalocaties kunnen mogelijk uitbreiden, houd hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten. Heb je interesse om deel te nemen op een bestaande locatie? Schrijf je in voor het programma.

  3. Kan ik ook deelnemen aan Keer Diabetes2 Om als ik niet verzekerd ben in Nederland?
    Als je niet verzekerd bent in Nederland, bijvoorbeeld omdat je in België of Duitsland woont, vergoedt de zorgverzekeraar het programma niet. Deelname aan Keer Diabetes2 Om is dan wel mogelijk, maar dit betekent dat je de kosten voor het programma zelf moet betalen. Wil je deelnemen op eigen kosten? Mail voor meer informatie naar info@voedingleeft.nl.

  4. Ik heb al meegedaan aan Keer Diabetes2 Om, maar ik zou graag nog een keer deelnemen aan het programma in 2024, is dat mogelijk?
    Afhankelijk van de persoonlijke situatie zou het mogelijk kunnen zijn om voor een tweede keer deel te nemen aan het programma. Dit gebeurt in overleg met jouw praktijkondersteuner of huisarts en zorgverzekeraar. Heb je interesse om voor een tweede keer deel te nemen? Mail naar info@voedingleeft.nl

  5. Er wordt gezegd dat Keer Diabetes2 Om wordt vergoed vanuit het basispakket als aan overige voorwaarden wordt voldaan. Welke overige voorwaarden gelden er?
    Naast het hebben van prediabetes of diabetes type 2 is het van belang dat deelnemers maximaal 80 jaar oud zijn en overgewicht (BMI>25) en/of een vergrote buikomvang (vrouwen >80cm, mannen >94 cm) hebben. Mensen die hier niet aan voldoen hebben meer of een ander soort begeleiding nodig. Daarnaast zijn motivatie voor leefstijlverandering, beheersing van de Nederlandse taal en toegang tot een e-mailadres en internet noodzakelijk om het programma goed te kunnen doorlopen. Tenslotte zijn er nog een aantal uitzonderingen wanneer je niet kunt meedoen of deelname in overleg plaatsvindt. Bekijk alle voorwaarden.

  6. Kom ik ook in aanmerking voor vergoeding van Keer Diabetes2 Om als ik geen diabetesmedicatie gebruik?
    Ja, iedere verzekerde in Nederland met prediabetes of diabetes type 2 kan in principe meedoen aan Keer Diabetes2 Om. Dus ook wanneer je geen diabetesmedicatie gebruikt. In dit geval kom je waarschijnlijk in aanmerking voor het online Keer Diabetes2 Om GLI programma. 

  7. Moet ik het eigen risico van de zorgverzekering betalen voor deelname aan Keer Diabetes2 Om?
    Nee, Keer Diabetes2 is een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) en die wordt onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (meestal maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren.