Ik heb prediabetes of diabetes type 2 zonder medicatie of alleen metformine en/of DPP4 remmer en/of GLP1

Ontdek wat deelname voor jou kan betekenen

Wat is Keer Diabetes 2 Om GLI?

Bij deelname aan Keer Diabetes2 Om GLI leer je door middel van hoofd, hart en handen de regie over jouw gezondheid terug te nemen. Je gaat samen met groepsgenoten en de verpleegkundige, diëtist en coach aan de slag met vier pijlers: heerlijk eten, anders bewegen, lekker ontspannen en goed slapen. Het doel daarvan is te voorkomen dat je diabetesmedicatie moet gebruiken. Gebruik je momenteel metformine? Dan werken we, als dit mogelijk is, aan het afbouwen of stoppen daarvan. Je krijgt zes maanden professionele, medische online begeleiding, gevolgd door de onderhoudsfase van anderhalf jaar. Je werkt aan een ander, blijvend leefpatroon en jij hebt de regie. Dit doe je niet alleen, maar samen met een groep, allen met prediabetes (gestoord nuchtere glucose) of diabetes type 2.

vrouw-op-fiets-in-bos

Vergoeding

Keer Diabetes2 Om GLI is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die onder bepaalde voorwaarden vergoed wordt vanuit de basisverzekering en niet ten koste gaat van het eigen risico. Als jouw verzekeraar geen contract heeft met Keer Diabetes2 Om, kan het zijn dat je een deel van de kosten (maximaal 25%) zelf moet betalen. Neem contact op met jouw verzekeraar om dit te controleren. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op: 020 – 22 17 906.

Resultaten

De aanpak van Keer Diabetes2 Om GLI is gebaseerd op de wetenschap en meer dan 10 jaar praktijkervaring. Uit onderzoek naar de resultaten van het programma blijkt dat deelnemers onder andere medicatie kunnen afbouwen, gewicht verliezen en meer energie krijgen. Lees hier alles over de resultaten en het onderzoek naar Keer Diabetes2 Om.

iconen-met-tekst-resultaten-kdo

Startdata Keer Diabetes2 Om