Beter Gezond

Verhoog je kwaliteit van leven en verklein de kans dat de kanker terugkomt

Samen met het Radboudumc is het eerste online leefstijlprogramma ontwikkeld voor mensen met kanker die hun behandeling hebben afgerond. Een gezonde leefstijl kan je namelijk helpen bij het herstel van kanker en jouw kwaliteit van leven verhogen. Ook zijn er aanwijzingen uit wetenschappelijk onderzoek dat het aanhouden van een gezonde leefstijl de kans dat de kanker terugkomt verlaagd. Ga onder begeleiding van een professioneel team zelf aan de slag met voeding, beweging, slaap en ontspanning. Ervaren wat een andere leefstijl voor jou kan betekenen? Meld je nu aan via het online inschrijfformulier en start op 7 oktober!


Wat is Beter Gezond?
Beter Gezond is een uniek, online groepsprogramma van 24 maanden waarbij je aan de slag gaat met voeding, ontspanning, beweging en slaap. De eerste 3 maanden zijn intensief, daarna volgt een rustiger inspiratietraject van 21 maanden. Verschillende professionals helpen jou tijdens het traject om een nieuwe leefstijl te ontwikkelen.  Je logt eenvoudig vanuit huis in op ons online platform en hebt direct contact met je coaches en groepsgenoten. Hier kun je dagelijks vragen stellen, ervaringen uitwisselen en veel achtergrondinformatie vinden. Tijdens het inspiratietraject blijven we je met blogs, podcasts en video’s motiveren en kom je regelmatig bijeen voor meer inspiratie en begeleiding, indien gewenst. 

De 4 pijlers van Beter Gezond

Voeding Je gaat 4 weken lang dagelijks heerlijke gerechten maken voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarna ga je zelf aan de slag om je eigen menu samen te stellen, door je favoriete recepten om te bouwen. Je eet heerlijk en misschien ook anders dan gewend, maar je bent niet op dieet.

Beweging Je komt in beweging op jouw eigen manier en op momenten die voor jou werken. Een bewegingscoach begeleidt je hierbij en gaat samen met jou aan de slag met doelen stellen. Het is beter om minder te doen dan je had gehoopt, dan om helemaal niks te doen. Denk daar maar eens over na en kom in beweging!

Ontspanning Je leert herkennen waar je stress van krijgt én wat voor jou stressverlagend werkt, zoals bijvoorbeeld naar je favoriete muziek luisteren. Vier weken lang krijg je elke dag tips en oefeningen om op een laagdrempelige manier die bij jou past meer te ontspannen in je dagelijks leven.

Slaap Je ontwikkelt een slaaproutine, waardoor je uiteindelijk beter zult slapen. Slaap van goede kwaliteit is belangrijk voor je gezondheid en voor herstel.

< Bekijk meer initiatieven

“Met het Beter Gezond programma willen we ‘leefstijl als behandeling’ een vast onderdeel maken binnen de oncologie. Zo’n kankerspecifiek leefstijlprogramma is landelijk (en misschien wel wereldwijd) uniek.” – Bart Kiemeney, hoogleraar kankerepidemiologie RadboudUMC 

< Bekijk meer initiatieven

Doe nu mee en schrijf je in

Wie kan zich inschrijven?
Het programma is bedoeld voor mensen die darm- of blaaskanker hebben gehad en die in principe klaar zijn met de behandeling. Zij zijn in opzet genezend behandeld (curatief) en hebben geen uitzaaiingen. We hopen het leefstijlprogramma op termijn, na deze pilotfase, breder beschikbaar te kunnen maken. 


Hoe kan ik me inschrijven?
Inschrijven is makkelijk en kan in een aantal stappen.
Heb je over dit programma gehoord via sociale media?  Volg dan onderstaande stappen.

  1. Lees de patiënteninformatiefolder door om meer te weten te komen over het onderzoek 
  2. Om je aan te melden ga je naar het online aanmeldformulier.
  3. Als je het formulier hebt ingevuld, ontvang je spoedig van de onderzoeker van het RaboudUMC een toestemmingsformulier. 
  4. Onderteken het toestemmingsformulier en stuur dit retour via de post of mail naar RadboudUMC. 
  5. Je inschrijving is voltooid; je ontvangt een bevestiging van Voeding Leeft via de mail.

 

Ben je uitgenodigd door het ziekenhuis? Dan gaat het als volgt.

  1. Vul het toestemmingsformulier en en stuur dit retour via de post of mail naar het RadboudUMC. 
  2. Vul het online aanmeldformulier in.
  3. Je inschrijving is voltooid; je ontvangt een bevestiging van Voeding Leeft via de mail. 

 

We zien jouw inschrijving graag tegemoet! 

 

< Bekijk meer initiatieven

Q&A Beter Gezond

Heb jij een vraag over het programma? Bekijk dan eerst hier of jouw vraag staat in onze Q&A vragenlijst.

 

< Bekijk meer initiatieven