Arts en Voeding Congres

De wetenschap als inspiratie

Om artsen te inspireren met de werking van voeding ontstond in de beginjaren van Voeding Leeft het initiatief voor het Arts en Voeding Congres. Terwijl we startten met een groep van 100 geïnteresseerde artsen in 2012 is het inmiddels het grootste congres voor artsen over voeding landelijk bekend. In 2018 was het congres 2 maanden voor de start al uitverkocht en bezochten maar liefst 650 professionals het congres.

Tijdens het Arts en Voeding Congres presenteren wetenschappers ieder jaar de laatste stand van de wetenschap rondom een thema met betrekking tot leefstijl als medicijn. Het Arts en Voeding Congres is een succesvol initiatief van Voeding Leeft en wordt sinds 2018 georganiseerd door de Vereniging Arts en Leefstijl.

Vereniging Arts en Leefstijl hangt hetzelfde gedachtegoed aan en richt zich specifiek op artsen en organiseert verschillende nascholingen. Samen stellen wij voor het congres het thema, het programma en de sprekers vast. Voeding Leeft heeft daarnaast een plek op het congres met een spreker uit het netwerk en de belichting van een lopende pilot of een van onze programma’s.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Vereniging Arts en Leefstijl.

Over het Congres van 2017 schreven wij een impressie, zie deze blog.

< Bekijk meer initiatieven