Tijnie

"Vroeger hield ik van bewegen en sporten en dat plezier is nu weer helemaal terug."

Foto Tijnie met honden

Het Keer Diabetes2 Om programma staat in mijn leven synoniem voor ‘waarom ben ik er niet eerder aan begonnen’. Jarenlang is er sprake geweest van insulineresistentie en uiteindelijk heb ik de diagnose diabetes type 2 gekregen, met als gevolg dat er metformine werd voorgeschreven. In de tussenliggende jaren ben ik me steeds beroerder gaan voelen, want ik kreeg meer ontstekingen in mijn lichaam en ik werd vaker ziek. Ik kon en wilde niet accepteren dat ik diabetes type 2 heb en omdat ik mijn leefstijl niet veranderde kreeg ik in juli 2023 ook gliclazide voorgeschreven. Dat was nou net niet hetgeen wat ik mezelf toewenste, dus daar kwam dan eindelijk het inzicht dat ik het echt anders wilde gaan doen en wel per direct. Als ik niets zou veranderen, dan zou het sowieso niet beter worden. Ik wist: ik ben zelf de sleutel om dit te veranderen, maar dan wel met de juiste ondersteuning.

Het gevoel dat ik blijvend van leefstijl moest veranderen om iets te doen aan mijn diabetes is een reden geweest om het de jaren daarvoor uit te stellen. Mentaal was ik daar nog niet aan toe en ik wilde ook niet dat ik een nog slechter gevoel over mezelf zou krijgen als ik het niet vol zou kunnen houden. Misschien is het voorschrijven van de gliclazide het beste geweest wat er kon gebeuren, want nu was voor mij het plafond wel bereikt en werd het tijd voor actie. Voor de start van het programma ben ik me veel gaan inlezen en ik ben alvast gestart met het nuchter bewegen, de drie eetmomenten per dag en zo veel mogelijk gebruik maken van pure, onbewerkte producten. Hierdoor verloor ik de eerste 16 kilo en de gliclazide was er na drie weken weer vanaf. Ik ben veel meer gaan bewegen en heb een nieuwe fiets gekocht. Daarnaast wandel ik heel veel met mijn drie honden.

Ik ben inmiddels 28 kilo lichter en de diabetes is omgekeerd, ik voel me er heerlijk bij! Ik heb eindeloze energie gekregen. Vroeger hield ik van bewegen en sporten en dat plezier is nu weer helemaal terug. Ik ben zelfs op skiles gegaan en ik probeer steeds meer outdoor sporten uit. Mijn lichaam vraagt niet meer om suiker en ik heb ook geen dipjes meer in de middag. Ik voel me goed bij mijn nieuwe lichaam en het geeft veel motivatie om zo door te gaan. Tijdens het programma heb ik ook geleerd dat het niet altijd perfect hoeft te zijn, een dag ertussen met wat minder beweging is ook geen ramp. Alle pijlers worden goed uitgelegd en het begeleidingsteam staat altijd klaar met advies. Ik kan iedereen het Keer Diabetes2 Om programma aanbevelen zodat je ook snel kennis kunt maken met een nieuwe versie van jezelf en ik weet zeker dat je geen spijt zult krijgen.