Agnes

"De belangrijkste lessen die ik heb geleerd zijn dat ik het kan, nooit meer wil leven als daarvoor en dat je met voeding en leefstijl zo veel kan bereiken!"

VoorennaAgnes

Mijn naam is Agnes Laan-Touber, ik ben 71 jaar jong en sinds oktober 2023 gestart met Keer Diabetes2 Om. Voor deelname aan het programma was ik snel moe, daardoor bewoog ik weinig en had ik geen energie om iets te ondernemen. Mijn gewicht was ook een groot probleem. Ik vond mezelf vreselijk om te zien dus wilde dan ook zelden op de foto. Ik was het zat om steeds weer meer en andere medicatie voorgeschreven te krijgen, met alle bijwerkingen van dien. Ik wilde ook nog graag een jaar of 20 mee, mijn kleinzoons zien trouwen en nog veel en fit op reis met mijn man. De knop ging bij mij om toen ik weer andere medicatie kreeg, ik was het zat en meldde me aan voor het programma.

De grootste veranderingen zitten in mijn eetpatroon, gedrag en meer beweging. Ik heb wandelschoenen gekocht en loop sindsdien elke dag! Ik vind het nu heerlijk en mis het als ik een keer niet ga, dat had ik nooit gedacht van mezelf. Ik voel mij dus ook fysiek een ander mens: fitter en energieker. Als ik nu naar mezelf kijk, zes maanden later, is er 11 kg af, spuit ik geen insuline meer en er zijn 4 tabletten af. Mijn doel is nog 10 kg eraf en zo doorgaan. En ook niet onbelangrijk: ik sta weer trots op de foto.

De belangrijkste lessen die ik heb geleerd zijn dat ik het kan, nooit meer wil leven als daarvoor en dat je met voeding en leefstijl zo veel kan bereiken! Mijn tip: doe het voor jezelf en niet om een ander te plezieren. Blijf naar je lichaam luisteren en naar jezelf, jij moet het zelf doen en je kunt het! Meld ook aan de mensen in je omgeving hoe jij nu leeft en luister niet naar de mensen die zeggen "dat houdt ze nooit vol". Laat je niets opdringen, alleen jij weet wat goed voor je is.