Dorothé

"Samengevat, wacht niet op die chronische ziekte, maar begin NU!"

FotodeelnemerDorothé

"Op mijn werk (kinderopvang) zijn we al een tijd bezig met gezonde voeding. Wat je voor anderen doet, moet je zelf ook uitdragen. Ik was meteen gepakt door de informatie, vooral dat het meerdere gebieden beslaat, voeding natuurlijk, maar ook beweging en mentale gezondheid. Volgens mij gaat dit hand in hand. Verder vind ik het belangrijk dat je met je vragen terecht kan bij de community en dat het een proces is dat langere tijd loopt. 

Het was even wennen in het begin, alle boodschappen, weekoverzichten en recepten. We (mijn man Ton doet mee) raakten lichtelijk overweldigd. We zijn het stap voor stap gaan doen en uiteindelijk viel het reuze mee. Waarbij ik wel moet zeggen dat Ton alle recepten maakt. Wij waren al redelijk gezond bezig, aangezien onze jongste dochter vegetarisch is aten wij al veel minder vlees en elke week wel een keer zalm en kabeljauw. Onze oudste dochter houdt van groenten en fruit. In Helmond is elke zaterdag een grote markt en daar halen wij het grootste gedeelte van de ingrediënten. Veel recepten komen bij ons in de top 10! Een paar helemaal niet. Het lijkt allemaal wat duurder te zijn, aan de andere kant gooi je bijna niets weg en eet je geen dingen buiten de 3 eetmomenten.

Mijn idee is dat ik fitter ben, al durf ik daar nog niet te veel op te hopen. Daarnaast ben ik met ingang van week 4,2 kilo afgevallen, Ton ruim 3. Dat is mooi meegenomen, al was dat niet de insteek! Veel mensen vragen mij hoe het gaat met mijn dieet en dan zeg ik: het is een leefstijl! En dieet betekent volgens mij die-eet. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het glaasje wijn in het weekend niet weggelaten heb. 

Samengevat, wacht niet op die chronische ziekte, maar begin NU!"