Rob

"De belangrijkste les die ik geleerd heb is hoe suikerziekte in elkaar steekt en wat er moet gebeuren.”

Rob

"Het veel te jong overlijden van mijn vrouw was de aanleiding dat ik mijn leven op de rit moest krijgen. Toen heb ik ervoor gekozen om te gaan afvallen, mijn conditie op te bouwen en te starten met Keer Diabetes2 Om. Dit was een belofte aan haar, maar vooral ook aan mezelf.

Er waren voor mij geen drempels om me aan te melden, nagenoeg alles ging zeer vlot en gemakkelijk. Ik ben ook zeer gemotiveerd. Het programma zit stevig in elkaar en de groep steunt daar waar nodig. De belangrijkste les die ik geleerd heb is hoe suikerziekte in elkaar steekt en wat er moet gebeuren. 

De grootste verandering voor mij is de hele leefstijl, oppassen met wat je eet, doet, rust ontspant, het hele scala. Alles is belangrijk en nodig om goed en gezond verder te kunnen. Ik mis de suiker nog wel, want ik was een echte zoetekauw. Inmiddels ben ik gewicht verloren en heb een kleinere buikomvang (nog niet zoveel als ik zou willen, maar dat volgt). Mentaal weet ik nu dat ik kan en moet volhouden. Zelfcontrole is de key. Neem zelf de controle over je leven.

Mijn tip: begin gerust sceptisch, maar luister naar de lessen en zie de veranderingen bij jezelf. Je zult zien dat je het zelf moet doen, maar de handvatten komen van het Keer Diabetes2 Om team.”