Rimmert

"In het begin was het heel zwaar, want mijn lichaam moest wennen aan die andere leefstijl, maar nu weet ik waar ik het voor gedaan heb."

Deelnemer foto Rimmert

In april 2023 was ik bij mijn praktijkondersteuner Karin. Op dat moment had ik een gewicht van 93 kilo, een verhoogde bloeddruk, een buikomvang van 108 cm en een nuchtere suiker van 9,1. Ze stond voor de keuze om mij van de 3x per dag metformine over te laten stappen naar een zwaarder medicijn, maar ze had ook nog een ander idee. Ze had namelijk al een paar andere patiënten doorverwezen naar Keer Diabetes2 Om en daarvan kreeg ze heel positieve berichten. Thuis heb ik het meteen gegoogeld en de website gevonden. We hebben toen samen het inschrijfformulier ingevuld en op 9 mei 2023 had ik al de eerste startbijeenkomst van het online programma.

De eerste leefstijlpijler was voeding. Daar heb ik geleerd hoe je het beste kunt eten als je (pre)diabetes hebt. We kregen een heleboel recepten aangereikt en ik heb er via boeken en internet nog meer gevonden, zodat we nu redelijk gevarieerd en koolhydraatbeperkt kunnen eten. Ook hebben we geleerd hoe je etiketten moet lezen, zodat je zeker weet dat je de juiste producten koopt. De volgende pijlers gingen over beweging, ontspanning en slaap. Tijdens de bijeenkomsten gingen we af en toe in aparte chatgroepjes. In één van die groepjes zijn we tot de oprichting gekomen van een loopgroep in “Ommetje”. Dat heeft me gemotiveerd om in beweging te blijven.

Na een half jaar was mijn gewicht gezakt naar 80 kilo, mijn broekmaat ging van 36-34 naar 32-34, mijn bloeddruk was verlaagd en de nuchtere suiker lag rond de 6 mmol/L. Daarnaast ben ik nu helemaal van de metformine af. Mijn dank gaat uit naar de medewerkers van Voeding Leeft en Keer Diabetes2 Om, mijn praktijkondersteuner Karin en, last but not least, mijn echtgenote die dapper met mij de eerste stappen heeft genomen. In het begin was het heel zwaar, want mijn lichaam moest wennen aan die andere leefstijl, maar nu weet ik waar ik het voor gedaan heb. Kortom, een aanrader voor iedereen die zich gezond wil voelen zonder al te veel medicatie.