Richard

'Mijn conditie is goed en ik heb voldoende levenslust.'

Richard

“Dit is een belangrijke mijlpaal, niet alleen voor Keer Diabetes2 Om, maar zeker ook voor de vele levens die meer levenslust en kracht zullen ontdekken. Krachten waarvan men mogelijk dacht dat die nooit meer terug zouden komen.

Voor mij heeft Keer Diabetes2 Om een behoorlijk verschil gemaakt. Naar schatting zo'n 6-7 jaar geleden kreeg ik de diagnose diabetes type 2. Moest al simvastatine slikken en nu ook nog metformine. No way! Het begin van het einde en dat op 55-jarige leeftijd. Ik zag zo ineens 10 jaar van mijn te behalen leeftijd afgestreept worden.

Vanwege de simvastines was ik al op zoek naar alternatieven. Ik was al op de hoogte van het mediterrane dieet en was al een kleine omslag aan het maken. Maar eerlijk is eerlijk, het deed nog geen pijn genoeg. Pas toen ik de diagnose voor diabetes type 2 kreeg gingen alle stoppen op rood. Aanmelden bij Keer Diabetes2 Om was een logisch gevolg. Geen voorlichtingsavond. Gewoon starten en doen. Ik weet nog goed dat ik na de training met een dikke keel in de supermarkt stond en me even geen raad wist met alle keuzes. Je staat er dan wel even alleen voor. Het leek of niets meer mocht....

Maar goed, we hebben een goede training gehad en na alle jaren nog steeds zonder medicijnen, met een mooi gewicht en goed Hba1c. Voor mij werkt een keto-achtig eetpatroon, laag in koolhydraten en met intermittent vasten. Het is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Af en toe vergrijp ik me nog weleens aan een heerlijk stuk melkchocolade of pindarotsjes, maar dat zijn dan ook echt uitzonderingen waar ik van geniet.

Met m'n 63 jaar fiets, klim, kano en zeil ik graag en ben ik buiten mijn kantoorbaan graag en vaak buiten. Mijn conditie is goed en ik heb voldoende levenslust.

Dank voor jullie inzet! Ga zo door.”