Monique

"Als je effect merkt, wordt je intrinsieke motivatie nog veel groter om je leefstijl 360 graden te veranderen.”

“Mijn motivatie om me aan te melden was dat ik borstkanker heb gehad, welke gelukkig niet agressief was. Ondanks dat het wel heel veel ‘broodkruimels’ waren, zoals ze dat noemen. Na 2,5 jaar en 7 MRI’s verder besloot ik toch een operatie te ondergaan. Mijn chirurg wees mij op het programma en ik was meteen erg geïnteresseerd. Ik had zeer de behoefte na de kanker mijn leefstijl te veranderen, maar ik wist niet goed hoe te starten. Mijn probleem was dat ik de hele dag door at en mijn honger nooit wegging. Bovendien had een stevige corona infectie mijn gezondheid ook niet beter gemaakt. Ik wist dat ik moest gaan aanpakken.

Dit programma kwam als een geschenk uit de hemel. Het voedingspatroon was een game changer voor mij, met achtergrond informatie maar ook praktisch met recepten. Over sport en ontspanning wist ik het nodige wel. Het onderdeel over connected zijn en liefde voelen en delen was erg fijn. Het heeft me meer open doen staan voor een nieuwe, meer spirituele leefstijl waarin ik blijdschap krachtig omarm. Na amper een week met het voedingspatroon begonnen te zijn, begon ik te stuiteren van de energie. Het was geweldig. Ik knapte zo gigantisch op, ook mijn hersenmist werd veel en veel minder.

Aanvankelijk had ik moeite met de hoeveelheden die ik moest eten en dat het koken en bereiden zoveel tijd kostte, maar ik kreeg er veel plezier in omdat ik mentaal en fysiek zo opknapte. Bovendien leerde ik dat als ik driemaal per dag goed at, ik tussendoor geen trek meer had. Ook het stoppen of heel sterk minimaliseren van suiker deed me goed. Ik ging er ook uiterlijk alleen maar beter uitzien. Ik heb nu bijna twee jaar na dato nog steeds deze leefstijl. Het bevalt zo goed. Ik voel me sterk, krachtig, liefdevol en alert. De belangrijkste les die ik heb geleerd tijdens het programma was dat je zelfs door veel meer, maar anders te eten ook nog afvalt.

Heel mooi is ook dat ik mezelf gestimuleerd heb om in de donkere wintermaanden naar Zuid-Europa te gaan, en daar gewoon lekker verder te werken. Het doet me ongelofelijk goed. Beter naar mezelf luisteren: waar word ik gelukkig van? Ik zit in de overgang en ik slik al vijf jaar anti-hormonen. Daar kun je heel somber van worden. De voeding hielp enorm, het feit dat ik geen kanker meer heb natuurlijk ook, maar ook dat ik meer naar mezelf ben gaan luisteren en leuke dingen ben gaan doen. Tegen toekomstige deelnemers zou ik willen zeggen: doe mee en hou vol. Het is een gamechanger, laat het je leven binnenkomen. Het is zo goed en eigenlijk zo simpel, maar je moet het wel doen. Als je effect merkt, wordt je intrinsieke motivatie nog veel groter om je leefstijl 360 graden te veranderen.”