Mary

"Het gaat tenslotte om een andere leefstijl en verandering heeft tijd nodig."

AfbeeldingdeelnemerMary

Ongeveer twee jaar geleden kwam uit een bloedonderzoek naar voren dat de glucose in mijn bloed te hoog was. Ik was geschrokken. Ik ben geen snoeper, maar ik hou van lekker eten en een wijntje bij het eten. Mijn huisarts vroeg me om op mijn eten te letten en voldoende water te drinken. Dat heb ik een tijdje gedaan, maar zoals dat gaat in het leven, op een gegeven moment was ik er niet meer zo mee bezig.

Tot ik een jaar later weer een bloedtest moest laten doen. Het bleek dat mijn lange termijn glucose hoger was geworden, met gemiddeld 8 mmol/l. Daar schrok ik toch wel van. De huisarts gaf mij een verwijzing naar een diabetesverpleegkundige en zij schreef mij het medicijn metformine voor. Dat medicijn kon ik niet verdragen, ik voelde me niet goed en ik kreeg heel veel last van mijn maag, dus toen ben ik in overleg met het medicijn gestopt. Omdat het erg warm was en je in Spanje anders eet, veel vis en groente en ook veel water, was de glucosemeting in mijn bloed verlaagd. Daar was ik heel blij mee, maar om die leefstijl in Nederland voort te zetten was heel lastig!

Tot een vriendin mij vertelde over het programma Keer Diabetes2 Om. Ik heb me direct daarvoor aangemeld! Ik ben nu 3 maanden bezig en super enthousiast, je kan heerlijk eten met de lekkere recepten die je aangeboden krijgt. Ik ben centimeters in mijn taille kwijt, een paar kilo afgevallen en mijn glucose is naar beneden gegaan.

Hoewel het soms wel moeilijk is om toch niet iets lekkers te eten of iets meer wijn te drinken, ben ik sinds het programma veel bewuster van mijn lichaam. Je mag lekker eten en zoveel tot je je verzadigd voelt, zodat je niet in de verleiding komt om tussendoortjes te nemen. Je mag natuurlijk af en toe wel iets lekkers nemen, zolang je maar direct de draad weer oppakt. Het gaat tenslotte om een andere leefstijl en verandering heeft tijd nodig. Maar omdat ik mij fitter voel en beter slaap vind ik het niet lastig om vol te houden. Dit jaar word ik 70 jaar en ik wil graag gezond oud worden.