Liesbeth

"Ik voel me super goed en ben ook weer trots op mezelf."

fotodeelnemerliesbeth

"Mijn verhaal begint eigenlijk al in 2007, in dat jaar kreeg ik een nieuwe hartklep en werd er ontdekt dat ik diabetes type 2 heb. Eerst werd er nog gedacht dat het kwam door de stress van de operatie, wat helaas niet zo was. Dan ga je natuurlijk de medicatie molen in, te beginnen met metformine, waar ik niet zo heel goed op reageerde. Ik had veel last van mijn darmen. Mijn suikerwaardes gingen niet naar beneden, dus kwam er gliclazide bij en na enige tijd moest ik ook insuline gaan spuiten. Ik heb meerdere dingen geprobeerd, allerlei diëten en ook begeleiding door een leefstijlcoach. Ik werd er depressief van en heb dit besproken met mijn diabetesverpleegkundige. Van haar mocht ik al stoppen met de insuline en beginnen met het medicijn Rybelsus. Daardoor kreeg ik weer iets meer motivatie.

Een vriendin heeft me toen meegenomen naar een informatiebijeenkomst van Keer Diabetes2 Om. Het klonk allemaal heel mooi, maar ik was wel een beetje van “het zal wel, ik ga erover nadenken”. Dit heb ik gedaan en me toen toch opgegeven. Ik kwam in een super leuke groep terecht en het hielp. Je krijgt recepten die goed te maken zijn. Ik was verbaasd dat je aan 3 keer per dag eten genoeg hebt en dat je juist niet de light en halfvolle producten moet gebruiken. Alles wat ik geleerd had over afvallen werd anders. Daarbij is het meten = weten (regelmatig meten van je bloedsuikerwaarden) ook heel behulpzaam om inzicht te krijgen in wat voeding en leefstijl met je lijf kan doen. Ik ben nu van mijn diabetesmedicatie af. Verder ben ik 10 cm aan tailleomvang kwijt en weeg ook 10 kg minder.

Ik voel me super goed en ben ook weer trots op mezelf. En ja, het gaat met ups en downs, maar ik weet dat ik altijd weer terug kan vallen op het programma."