Leo

"Ik kan een leuke actieve opa zijn voor mijn kleindochter en dat is puur plezier.”

leo

“Mijn leven voor ik deelnam zag eruit als van een bezadigde huisvader. Ik zat veel achter mijn laptop en dronk af en toe een goed glas schotse whisky. En bij het eten dronk ik graag een glas Franse wijn. Snoepen deed ik ook: goede chocolade. Vooral de dikke repen van Verkade. Na in 2014 een herseninfarct te hebben gehad, was mijn spraak flink aangetast. Gelukkig is na veel oefenen en steun van thuis mijn spraak weer helemaal terug. Wonderbaarlijk hoe je lichaam dit kan overwinnen. Mijn dochter was destijds personal trainer en ik ben bij haar aan mijn conditie gaan werken. Daar heb ik nu nog plezier van. 

Vier jaar geleden vertelde mijn huisarts dat ik suikerziekte had en dat betekende dat ik medicijnen moest gaan slikken en vooral dat er tegen suikerziekte geen medicijnen zijn - alleen maar symptoombestrijders. Die mededeling maakte mij aanvankelijk boos. Ik wilde na mijn herseninfarct niet nog een ziekte erbij hebben. Ik dacht dat er iets moest zijn om de suikerziekte te overwinnen. Door de ervaring met mijn infarct accepteerde ik deze mededeling niet. Ik ben gaan zoeken op internet en daar kwam ik “Keer Diabetes2 Om” tegen. Ik heb contact gezocht met mijn huisarts en gevraagd “Is dat wat voor mij?” Hij vond het een goed idee om aan het programma deel te nemen. Onder het motto “Baadt het niet, schaadt het ook niet”. Inderdaad, het heeft niet geschaad, integendeel! 

De leefstijl veranderen en daarmee gezonder gaan leven sprak mij aan. Als ik met het programma kan voorkomen om medicijnen te blijven slikken en mijn lichaam gezonder maken is dat pure winst. Daarbij kwam dat Keer Diabetes2 Om mede tot doel heeft om je lichaam zelf te laten herstellen. En, na mijn herstel van de herseninfarct, heb ik daar veel vertrouwen in. En dit heb ik steeds voor ogen gehouden: het kan af en toe vervelend en lastig zijn maar het resultaat dat ik ermee behaal is het belangrijkst!!!

De belangrijkste les die ik tijdens het programma heb geleerd is dat je zelf voor een heel groot deel je gezondheid kan bepalen. En dat je lichaam veel veerkrachtiger is dan je vermoedt. Blijf bewegen! Ik kan nu niet meer zonder. Als ik een dag niet heb gewandeld, voel ik dat en wil ik het inhalen. En er is meer bijvangst. Door het bewegen ben ik me veel vitaler gaan voelen. Zodoende kan ik ook een leuke actieve opa zijn voor mijn kleindochter en dat is puur plezier.”