Kyre

"Dit scheelt de zorgverzekering nu op jaarbasis 2.555 pillen die ze niet hoeven te betalen aan de leverancier!"

Afbeelding man in sportschool

“In 2007 werd ik gediagnosticeerd met diabetes type 2. Dit betekende direct aan het medicijn metformine. Via de huisarts kon ik in 2019 een diabetesproject volgen met als resultaat dat ik het wilde vervolgen. Toen heb ik me aangesloten bij de sportschool om mijn conditie op peil te houden. De trainingen waren echter niet voldoende en mijn gewicht bleef maar steken op 95 kg. Door dhr. Jan-Willem Stoker werd ik meerdere malen geattendeerd op een mogelijkheid om via een speciaal programma met begeleiding van de medicijnen af te komen. Dank hiervoor.

En zo kwam ik terecht bij de stichting Voeding Leeft en hun leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om. Dit sprak mij zeer aan omdat ik van de pillen af wilde, dus heb ik mij opgegeven. Mijn medicatie vóór het programma bestond uit 3 gliclazide en 4 metformine (500mg) pillen. Op 29 maart 2023 ben ik gestart met het programma en op 17 december 2023 ben ik met de laatste metformine pil gestopt. In totaal dus binnen 263 dagen of 8 maanden en 18 dagen geen pillen meer voor mijn diabetes type 2. Dat was voor mij een enorm succes. Dit scheelt de zorgverzekering nu op jaarbasis 2.555 pillen die ze niet hoeven te betalen aan de leverancier! Mijn gewicht is gedaald van 95 kg naar 82 kg. Mijn kledingmaat is gedaald van XXL naar XL/L.

Dank aan stichting Voeding Leeft voor het aanleren van een nieuwe leefstijl met gezonder eten. En dank aan de sportschool Stoker Reha voor de bemoedigende woorden van Jan-Willem Stoker dat ik het kan volhouden. Maar vooral door mijn lieve vrouw, zonder haar had ik dit niet kunnen volbrengen.”