Jolanda

"Wees niet te streng voor jezelf. Even een keertje zondigen geeft niet zolang het bij één keer blijft en je het ook weer oppakt."

"Er was voor mij geen drempel om me aan te melden voor Leef! met MS, want ik voelde me zo moe en lusteloos dat ik alles aan heb gegrepen om me fitter te kunnen voelen. Het aanmeldproces zelf ging ook makkelijk online, dus dat was geen reden om er van af te zien.

De belangrijkste les die ik heb geleerd via het programma Leef! met MS is het lezen van etiketten en dat eten zoveel beter smaakt als je het bereid met zoveel mogelijk onbewerkte producten en geen suikers. Daarnaast was ook het gebruik van extra vierge olijfolie in plaats van bakboter nieuw voor mij. Het is in het begin echt even wennen aan de tijd die je besteed aan het kopen en bereiden van je eten, maar het went snel en koken is ook een vorm van ontspanning, althans voor mij.

Toch had ik het aan het einde van het traject even moeilijk, want toen kwam kerst en nieuwjaar. Dus met de feestdagen heb ik wel gezondigd en ook gebak en oliebollen met suiker gegeten. Gelukkig pakte ik het in januari snel weer op. Dat is dan meteen ook mijn tip voor andere deelnemers: wees niet te streng voor jezelf en even een keertje zondigen geeft niet zolang het bij een keer blijft en je het ook weer oppakt."