Henrike

"Het is niet altijd makkelijk geweest, maar ik durf nu te zeggen, heb mijn leefstijl echt veranderd!"

FotodeelnemerHenrike

In Januari 2023 had ik op mijn werk een studiedag waarbij ik de presentatie op een groot scherm niet goed kon zien. De opticien gaf aan dat mijn ogen flink achteruit waren gegaan in korte tijd en adviseerde mij mijn glucose te laten nakijken. Ik ben naar de huisarts gegaan en kon al snel bloed prikken. Mijn glucose bleek inderdaad aan de hoge kant. Het advies van de huisarts was leefstijl verandering en over drie maanden weer bloedprikken. Ik ben veel gaan opzoeken, las over de mogelijke consequenties van diabetes en veel tips en adviezen maar vooral heel veel tegenstrijdigheden. Ik kon er niets mee en voelde me verloren en alleen.

Toen kwam ik voeding leeft en het programma keer diabetes 2 om tegen en heb me opgegeven voor een informatie bijeenkomst. Ik had er direct een goed gevoel bij! In de zomer ben ik begonnen met het online programma. Wat was dat fijn! Je krijgt een schat aan informatie, zo begrijp je wat er in je lichaam gebeurt. Je leert wat goed voor je is en waarom, daardoor kun je heel bewust goede keuzes maken. De begeleiders van het programma staan altijd voor je klaar als je vragen hebt. Daarnaast heb je contact met mensen die het zelfde doormaken als jij waardoor je je niet zo verloren voelt en je elkaar kunt opbeuren als het even niet zo makkelijk is.

Nu zijn mijn bloedwaardes goed, ik beweeg veel meer, ik eet lekker en gezond. De bijvangst is dat ik flink ben afgevallen, super lekker in mijn vel zit en heb geleerd goede keuzes te maken voor mijzelf. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar ik durf nu te zeggen, heb mijn leefstijl echt veranderd! Mijn advies is dan ook: je krijgt in je leven mooie en minder mooie “cadeaus”, diabetes is geen mooi cadeau om te krijgen maar het is aan jou hoe je het uitpakt. Gun jezelf een gezonder leven en ga ervoor!