Hans

"Het was zeer motiverend om te zien dat ik al na een week een kilo was afgevallen en dat ook de bloedsuikerwaarden al snel een dalende lijn lieten zien."

FotodeelnemerHans

In april 2023 ben ik gestart met het online Keer Diabetes2 Om GLI programma van Voeding Leeft. Aanleiding voor mij was dat de diabetes type 2, die ik al een paar jaar in zeer milde vorm had, bij de laatste metingen steeds erger werd. Zo kreeg ik in februari 2023 voor het eerst metformine voorgeschreven.

Tijdens het online programma, dat ik samen met een twintigtal “lotgenoten” volgde, kreeg ik adviezen en begeleiding op het gebied van, met name, voeding en beweging. Nu was ik al een fervente wandelaar, dus de winst zat hem voor mij met name in de voeding. Belangrijke uitgangspunten hierbij waren het beperken van de inname van bewerkte koolhydraten en drie maaltijden per dag, geen tussendoortjes. Dankzij de leuke recepten die ik in eerste instantie van Voeding Leeft kreeg, maar die ook in ruime mate via het internet zijn te vinden, is mij dit alleszins meegevallen. Ook mijn gezinsleden vonden de recepten lekker.

Onderdeel van het programma is ook dat je zelf regelmatig je bloedsuikerwaarden, gewicht en taille meet. Het was zeer motiverend om te zien dat ik al na een week een kilo was afgevallen en dat ook de bloedsuikerwaarden al snel een dalende lijn lieten zien. Aan het einde van het zes maanden durende intensieve traject was ik 9 kilo afgevallen, was mijn buikomvang significant afgenomen en waren mijn bloedsuikerwaarden zodanig gedaald, dat ik met de metformine kon stoppen!

Nu volg ik nog de anderhalf jaar durende onderhoudsfase, waarbij het begeleidingsteam van Keer Diabetes2 Om nog voor online training en coaching zorgt. Ik kan Keer Diabetes2 Om van harte aanbevelen aan iedereen die serieus werk wil maken van leefstijlverandering!