Annet

"Niets stimuleert meer dan merken dat je echt resultaat hebt!"

Foto deelnemer Annet

Ik heb sinds een paar jaar diabetes type 2. Ik heb daarvoor verschillende diëtisten bezocht, de één met wat meer succes dan de andere. Ik viel dan wel wat af, maar op gegeven moment niet meer en dan verslapte het weer en kwamen de kilo’s er weer bij. De praktijkondersteuner stelde voor dat ik aan Keer Diabetes2 Om mee zou doen. Ik wilde het wel proberen, maar was niet meteen heel enthousiast. Ik had de ervaring dat alles wel even een beetje hielp, maar dan… Echter toen ik eenmaal begonnen was, na een heel plezierig startweekend, bleek ik blijvend af te vallen en ook minder trek te hebben tussendoor. Ik vond het heel fijn dat alles duidelijk uitgelegd werd en dat daar tijd genoeg voor was. Voor het eerst hoorde ik dat nuchter bewegen goed zou kunnen helpen. Dat heb ik meteen in praktijk gebracht. Ik heb MS en bewegen is daardoor niet echt makkelijk voor mij. Toch ben ik ’s morgens klusjes in het huishouden gaan doen die wat meer energie vroegen en 2x in de week ’s morgens vroeg gaan fysiotherapieën.

Ik merkte dat mijn taille wat minder uitdijde en dat ik steeds wat minder woog. Eten klaarmaken is wel wat lastiger dan voorheen: 2 en soms 3x per dag koken, dus dat was een hele omslag. Maar ik ben er inmiddels aan gewend en het eten is echt lekker. Hutspot met pompoen en pastinaak smaakt mij zelfs beter dan aardappels. Niet snoepen heeft mij altijd moeite gekost, maar ik heb nu wel geleerd om dat aansluitend aan het eten te doen en niet zoveel. Dat is de laatste tijd een beetje verslapt en mijn gewicht is weer iets toegenomen, maar ik weet nu dat ik moet opletten. Daarom heb ik ook weer wat online sessies gevolgd in de onderhoudsfase van Keer Diabetes2 Om en ga ik ook weer regelmatig mijn bloedglucose prikken, zodat ik de invloed van het eten in beeld heb. Ook dat is een stimulans om de zoetigheid te minderen.

Ik kan iedereen aanraden om met Keer Diabetes2 Om te beginnen. Dat doe ik ook wel regelmatig, maar mensen moeten er wel aan toe zijn. Wat ik nieuwe deelnemers kan zeggen is: begin er gewoon aan, en kijk wat het effect is. Niets stimuleert meer dan merken dat je echt resultaat hebt!