Nieuws Keer Diabetes Om

Veel meer mensen dan gedacht hebben prediabetes

Steeds meer mensen in Nederland lopen een groot risico om diabetes type 2 te krijgen. Er zijn namelijk minimaal 1,4 miljoen mensen met prediabetes. Dit blijkt uit onderzoek van Maastricht University. De helft van de mensen met diabetes krijgt gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Daarom start het Diabetes Fonds de campagne om mensen te wijzen op de gevaren van diabetes type 2. Het doel is dat mensen weten hoeveel risico ze
lopen op diabetes. En wat ze kunnen doen om hun risico te verkleinen.

Diabetes Risicotest
Mensen die de Diabetes Risicotest doen op diabetesfonds.nl, weten hoeveel risico ze lopen op diabetes. Het kan zelfs zo zijn dat iemand al diabetes heeft, zonder dat de persoon het weet. Iedereen krijgt een advies op basis van de testuitslag. Dit loopt uiteen van leefstijltips tot het bezoeken van de huisarts. Algemeen Directeur Diena Halbertsma van het Diabetes Fonds: ‘We willen mensen met een hoog risico op diabetes type 2 eerder opsporen en met persoonlijke leefstijladviezen ondersteunen. Zo kunnen we voorkomen dat ze de ziekte krijgen en medicijnen moeten slikken.’ Doe de test op www.diabetesfonds.nl.

GLI voor prediabetes
Heb je prediabetes? Dan kun je meedoen aan de Keer Diabetes2 Om GLI, speciaal ontwikkeld voor mensen met prediabetes. Dit leefstijlprogramma is erop gericht het gebruik van diabetes medicatie te voorkomen of stoppen en de kwaliteit van leven te verbeteren. We organiseren regelmatig gratis digitale informatiebijeenkomsten over het programma. Kijk op www.keerdiabetesom.nl.