Blog Keer Diabetes Om

Vernieuwde versie van het boek Diabetes type 2? Maak jezelf beter verschijnt binnenkort

diabetes-type-2-maak-jezelf-beter

Misschien heb je het boek ‘Diabetes type 2 - Maak jezelf beter’ van Karine Hoenderdos en Hanno Pijl weleens voorbij zien komen. Dit boek staat vol praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van je kwaliteit van leven en het onder controle brengen van je bloedsuikerspiegel als je diabetes type 2 hebt. Binnenkort verschijnt een vernieuwde versie!

Drie vragen aan Karine Hoenderdos, diëtist en één van de auteurs. 

1. Wat is de beste tip uit het boek die je iemand met diabetes type 2 kan geven op het gebied van leefstijl? Je diabetes onder controle krijgen is iets wat je moet doen. Het geeft een fijn gevoel om het heft in eigen handen te nemen en samen te werken met je arts of andere behandelaars. 

2. Wat is er anders in dit boek vergeleken met de eerste versie? Waarom is het de moeite waard deze te kopen als je de eerste versie ook hebt?

Het boek is ‘opgefrist’ qua lay-out en de inhoud is geactualiseerd. Zo staat er nu informatie in over de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) en Keer Diabetes2 Om, over vasten en ketogeen eten en over nieuwe medicijnen. Het zou natuurlijk voor ons leuk zijn als je het boek opnieuw koopt, maar het is echt niet nodig als je het boek al in huis hebt. Overigens is het boek ook heel geschikt voor iedereen met prediabetes of voor mensen die graag gezonder willen leven! 

3. Waarom was het nodig om de inhoud aan te passen? Het boek was inmiddels al 7 jaar oud en er zijn best wat ontwikkelingen geweest, zoals in medicijnen, Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) en activiteiten trackers. Maar de basis staat nog steeds als een huis: de 10 stappen om jezelf beter te maken zijn onveranderd.