Blog Keer Diabetes Om

Cadeautips voor een gezonde leefstijl

cadeau

De dagen worden korter en er verschijnt steeds meer verlichting rondom het huis. Misschien staat jouw kerstboom al opgetuigd? De feestdagen naderen, en deze periode staat bekend om gezelligheid, sfeer en samenzijn. In deze tijd van het jaar wil je je dierbaren laten voelen hoeveel ze voor jou betekenen, en wat is een betere manier om dat te doen dan met een origineel cadeau?

Wij hebben een top 25 samengesteld van originele kerstcadeaus die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Leuk om aan een ander te geven of natuurlijk voor je eigen verlanglijstje. 



1. Recepten e-book Voeding Leeft

Het Voeding Leeft e-book staat vol met handige informatie over gezond eten en 25 recepten voor ontbijt, lunch en diner. Wie ga jij inspireren met dit boek?

2. Een goed boek uit de Voeding Leeft boekenkast

Een boek is een perfect cadeau voor de feestdagen. Maar welke kies je? Om dit wat makkelijker te maken hebben wij onze favorieten verzameld in de Voeding Leeft boekenkast. 

3. Fles goede olijfolie

Een goede fles extra vierge olijfolie is niet alleen een mooie toevoeging aan een gerecht, maar met een uniek ontwerp ook een aanwinst voor de keuken. 

4. Bijenwas doekjes

Weg met plastic zakjes, bakjes en deksels. Bijenwas doekjes gebruik je voor het meenemen van je lunch, het bewaren van restjes of het afdekken van je favoriete salade. Help jij jouw dierbare een stapje verder naar een duurzame leefwijze?

5. Standaard voor kookboeken

Zoek je een cadeau voor een echte keukenprins of prinses? Kies dan voor een standaard voor kookboeken. De recepten zijn makkelijk leesbaar en maken koken moeiteloos en stijlvol. 

6. Fijn slaapmasker

Verwen jouw dierbare met een goed en zacht slaapmasker. Het zorgt voor een betere nachtrust, waarbij ongewenst licht wordt geblokkeerd.

7. Wollen sokken 

Voorkom dat iemands voeten onder de winterse kou lijden en geef een paar wollen sokken cadeau. Met een kleurrijk printje passen ze ook perfect bij de gezelligheid van kerstmis.

8. Slaapspray met lavendel 

Lavendel is een natuurlijk middel dat ontspanning bevordert, stress vermindert en zorgt voor een heerlijke nachtrust. Verras iemand met een kalmerende slaapspray met lavendel en geef hen de rustgevende nacht die ze verdienen.

9. Noise-cancelling koptelefoon

Deze koptelefoon sluit je af van de wereld om je heen waardoor je in een ultieme ontspanning of focus kan belanden. 

10. Meditatiekussen

Met dit kussen optimaliseer je de meditatiesessies. Het brengt extra ondersteuning, ontspanning en comfort. 

11. Leuke kerstballen in de vorm van groente en fruit 

Zoek je een origineel cadeau voor een echte foodie? Hoe leuk is het om een avocado, appel of peper in de kerstboom te hangen. 

12. Wake-up light

Ervaar je wekker voortaan als iets fijns en wordt rustig wakker met de geluiden uit de natuur. Deze wekker creëert een zonsopgang in jouw kamer waardoor jouw dag met alle rust begint. 

13. Verzwaarde deken

Een verzwaarde deken is gevuld met kleine, zware metalen en ontworpen om een gelijkmatige druk te geven op het lichaam. Stress kan hierdoor afnemen en zorgen voor ontspanning en een extra goede nachtrust.

14. To-go beker

Zoek je een cadeau voor iemand die altijd onderweg is? Geef ze een to-go beker. Er bestaan veel verschillende varianten. Een voor koffie of thee, maar ook voor yoghurt bijvoorbeeld. Zo kan je gemakkelijk je ontbijtje meenemen in de trein.

15. Waxinelicht houder 

Met deze donkere dagen geven kaarsjes een warme en gezellige sfeer. Een kaarsenhouder is daarom een mooi cadeau voor de feestdagen. 

16. Goede kruiden in mooie potjes 

Goede kruiden verrijken de smaak van elk gerecht. Extra leuk om hierbij mooie kruidenpotjes te geven, dit staat extra leuk in de keuken. Let op: bij sommige kruidenmixen is er zout aan toegevoegd. 

17. Thee-ei met verse thee

Tijdens deze koude dagen is thee het ideale drankje om op te warmen en te ontspannen. Geef een pakket verse thee cadeau met een thee-eitje. Thee-eitjes zijn er in allerlei vormen en maten, kies bijvoorbeeld voor een thee-ei in de vorm van een kerstboom voor een feestelijke twist. 

18. Weerstandsbanden

Met weerstandsbanden kun je alle kanten op. Korte weerstandsbanden zijn een goede manier om je bilspieren te trainen en lange banden kunnen je stretch routine ondersteunen. Een echte aanvulling voor je workout. Wie maak jij hier blij mee?

19. Goede pan

Met een goede pan wordt ieder gerecht een meesterwerk. Kies voor kwaliteit en stijl en verras je dierbare met een Le Creuset pan of ga voor een goedkoper alternatief. Afhankelijk van jouw budget.

20. Maak zelf iets

Het gaat niet om de grootte of de prijs van het cadeau, maar om het gebaar. Verras iemand met een zelfgemaakte cake, kerststukje of andere creatie. 

21. Mooi notitieboek + pen 

Een mooi notitieboek is fijn om gedachten en ideeën op te schrijven. Dit kan ontspannend werken en het hoofd leegmaken. Je kan ze in vele verschillende kleuren en maten vinden. 

22. Herbruikbare tas voor boodschappen

Kies voor duurzaamheid en geef een herbruikbare tas cadeau. Het is goed voor het milieu en daarnaast een mooie en stijlvol accessoire. 

23. Zandloper

Dit product is niet alleen een mooie woonaccessoire, je kunt het ook praktisch toepassen. Neem gedurende de dag even een moment voor jezelf, zonder naar een beeldscherm te staren. 

24. Groen voor in huis

Groen is altijd een goede keuze en een verrijking voor elk huis, of het nu gaat om een kleine cactus plant of een grote kamerplant. Bedenk zelf wat het beste past.

25. Een satijnen kussensloop

Met deze kussensloop geniet jouw dierbare van een heerlijke nachtrust zonder slaapvouwen en klitten. Bovendien krijgt de slaapkamer ook een luxere uitstraling.