Ik heb diabetes type 2 met andere diabetesmedicatie

Ontdek wat deelname voor jou kan betekenen

Wat is Keer Diabetes2 Om?

Bij deelname aan Keer Diabetes2 Om Plus leer je door middel van hoofd, hart en handen de regie over jouw gezondheid terug te nemen. Je gaat samen met groepsgenoten en de verpleegkundige, diëtist en coach aan de slag met vier pijlers: heerlijk eten, anders bewegen, lekker ontspannen en goed slapen. Daarnaast werk je indien mogelijk aan het afbouwen van jouw diabetesmedicatie. Je krijgt zes maanden professionele, medische begeleiding, gevolgd door een onderhoudsfase van anderhalf jaar. Je werkt aan een ander, blijvend leefpatroon en jij hebt de regie. Dit doe je niet alleen, maar samen met een groep, allen met diabetes type 2.

mensen-lachend-wandelend

Vergoeding

Kom je in aanmerking voor Keer Diabetes2 Om Plus? Jouw deelname wordt vergoed door de meeste grote verzekeraars: VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, ZEKUR, Zorgzaam, Menzis, Ander Zorg, Hema, EUcare, Promovendum, BeSured, National Academic, DSW, Stad Holland inTwente.

Staat jouw zorgverzekeraar er niet tussen? Het team van Keer Diabetes2 Om werkt er hard aan om ook jouw deelname vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Lees alle voorwaarden voor deelname en vergoedingen op deze pagina of doe de zelftest om er direct achter te komen of jij in aanmerking komt voor vergoeding. Twijfel je of heb je vragen? Bel ons op: 020 – 22 17 906.

Resultaten

De aanpak van Keer Diabetes2 Om GLI is gebaseerd op de wetenschap en meer dan 10 jaar praktijkervaring. Uit onderzoek naar de resultaten van het programma blijkt dat deelnemers onder andere medicatie kunnen afbouwen, gewicht verliezen en meer energie krijgen. Lees hier alles over de resultaten en het onderzoek naar Keer Diabetes2 Om.

iconen-met-tekst-resultaten-kdo

Startdata Keer Diabetes2

Ervaringen deelnemers

man-aan-tafel

“Het meest waardevolle resultaat dat KDO mij heeft opgeleverd, is dat wat ik weer een vitale echtgenoot, vader, opa en vriend kan en mag zijn.”

Han - Keer Diabetes2 Om
Ellen

“Ik kan weer leven in plaats van overleven. En dat gun ik iedereen. Dus mensen met diabetes, meld je aan en gun jezelf dit cadeau. Je bent het waard!”

Ellen - Keer Diabetes2 Om
man-lachend-voor-struik-armen-over-elkaar

"Direct na een gesprek met de praktijkondersteuner besloot ik in de wachtkamer Voeding Leeft te bellen en mij aan te melden voor Keer Diabetes2 Om."

Lowie - Keer Diabetes2 Om