Rian

"Na een halve dag was ik om, dit verhaal is niet ingewikkeld, het is juist heel logisch."

Rian-Batten

“De eerste keer ging ik met lood in mijn schoenen naar de programmadag van Keer Diabetes2 Om. Ik had al zo vaak mijn eten aangepast en viel altijd terug. Maar al na een halve dag was ik om, dit verhaal is niet ingewikkeld, het is juist heel logisch. Het klopt gewoon helemaal! Ik bleef het spannend vinden of ik niet terug zou vallen. Nu ben ik daar niet meer bang voor, want ik heb erg veel geleerd over diabetes type 2, weet nu veel beter hoe mijn lijf werkt en wat de meest ideale manier is om zo goed mogelijk voor mijn lijf te zorgen. Ik wist ook niet dat slaap en ontspanning zó belangrijk zijn voor mijn bloedsuikerspiegel.

Het is me gelukt om blijvend een andere leefstijl aan te nemen en ik geniet iedere dag van mijn eten en beweging. En als het eens een dag anders loopt, begin ik gewoon de volgende dag gewoon opnieuw. De fantastische begeleiders hebben mij geleerd om hierin mild naar mezelf te zijn. Er was altijd ruimte voor vragen, en die werden met aandacht en oprecht beantwoord! Er is bijzonder veel kennis aanwezig in het team en zij staan open voor nieuwe inzichten. Het was ook erg fijn om met een groep te zijn waarin iedere deelnemer op zijn manier hetzelfde probleem heeft, we hadden veel steun aan elkaar.


Na een half jaar, of eigenlijk al eerder, had ik deze nieuwe leefstijl in de vingers. De onderhoudsfase gebruik ik nu nog om me te laten inspireren. Aan het eerste half jaar van Keer Diabetes2 Om heb ik nog leuke contacten overgehouden, binnenkort hebben we een kleine reünie! Veel dank en ga zo door!"